Puck Meijer is de initiatoefnemer van de Salon van Tholen.
Puck Meijer is de initiatoefnemer van de Salon van Tholen. Foto: Remko Vermunt

Salon van Tholen geeft: Kleur!

THOLEN - Een vrolijke Salon van Tholen deze zomer! Spetterende kleuren in verschillende schilderstijlen en materialen. Van 10 juli tot en met 16 augustus exposeren vijf Thoolse kunstenaars hun werk in het atrium van het gemeentehuis in Tholen.

De kunstenaars kunt u ook bezoeken in hun atelier tijdens de OPEN atelierroute of op afspraak. De Open atelierroute is van juni tot en met september elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.30 uur. Bij de tentoonstelling vindt u informatiebladen over de kunstenaars. Josje Verton exposeert abstract werk, acryl op doek. Acryl is voor Josje het ideale materiaal omdat haar manier van werken veel water vergt. Het werk van Josien Molenaar is ook abstract, maar totaal anders van karakter. Zij schildert met olieverf op doek of paneel. De schilderijen van Victor van de Lande zijn abstract-expressionistisch. Hij kiest voor acryl omdat het snel droogt. Puck Meijer schildert met olieverf landschappen, luchten, de Oosterschelde. Het zijn realistische schilderijen, maar geen fotografische weergave. Ook Mieke van Alphen vindt een inspiratiebron in de wisselende kleuren van het water van de Oosterschelde. En in de expositieruimte van het gemeentehuis! De ramen, het uitzicht, een ideale plek voor haar pluimen in glas.

Openingstijden

De expositie is gratis toegankelijk van 10 juli tot en met 16 augustus tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.[l]