Auto in beslag genomen na vondst grote cocaïnewasserij

SINT PHILIPSLAND - De politie heeft deze week een auto in beslag genomen na een eerdere vondst van een grote cocaïnewasserij in Oud-Vossemeer. Ook werd er in Breda iemand aangehouden. Het ging om een groot synthetisch drugslab in een boerenschuur aan de Molenweg. De politie spreekt van één van de grootste wasserijen van Nederland en neemt de zaak dan ook uiterst serieus.

DOOR VERA DE GEUS

In de eerste week van juni werd in de boerenschuur aan de Molenweg in Oud-Vossemeer een synthetisch drugslab aangetroffen. In de cocaïnewasserij vond de hele productie plaats voor het maken van harddrugs. Volgens de politie is de wasserij zeker één van de grootste van Nederland. In de boerenschuur werden tientallen vaten voor chemische vloeistoffen aangetroffen evenals grote machines en opslagtanks.

Bijzondere lucht

De politie kwam het lab op het spoor na een omgevallen boom. Bij het opruimen hiervan werd er bij een boerenschuur namelijk een bijzondere lucht geroken door omwonenden. Ook werden er enkele verdachte mannen gezien. De politie kwam ter plaats en de agenten troffen het drugslab aan. De politie startte direct een onderzoek, maar kon niet direct verdachten aanhouden.

Arrestatie

Het onderzoek loopt nu enkele weken en deze week heeft de politie een auto in beslag genomen. Ook werd in deze zaak een inwoner van Breda aangehouden.