Fijnzinnig en sfeervol Zomerconcert door Con Anima

THOLEN - De serie Zomerconcerten Tholen krijgt een fijnzinnig en sfeervol vervolg met een optreden van het op het hele eiland Tholen bekende Con Anima. Twee jaar geleden trad het ensemble ook op in de serie Zomerconcerten. Zij zongen toen met veel succes voor een afgeladen kerk, waarbij geen stoel onbezet was.

Het kleine ensemble, onder leiding van Jan Wesdorp bestaat uit 5 mannen: drie tenoren en twee bassen. Zij zingen Oude muziek, veelal in het Latijn, maar ook liederen in het Nederlands, Engels en Duits uit verschillende stijlperioden.

Con Anima zal zaterdag 10 nummers ten gehore brengen welke allemaal vierstemmig en a-capella worden gezongen. De nummers die met de kleine bezetting worden gezongen komen uitstekend tot hun recht door de mooie akoestiek van de kleine kerk. Door de goede combinatie van de kwaliteit van het ensemble en de muzikale kenmerken van de kerk belooft het een mooi zomerconcert te worden.

Op zaterdag 6 juli om 14:30 zal het mannenensemble Con Anima, in het kader van de zomerconcerten, een optreden verzorgen in de R.K. kerk aan de Markt in Tholen. De deuren van de kerk zijn open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis. [l]