Betoverend stadhuisconcert Tholen

THOLEN - Het Stadhuisconcert van zaterdagmiddag 13 juli, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, zal zowel in de instrumentale bezetting als in het programma van een bijzonder karakter zijn.

Trombonist Jeffrey Kant en harpiste Anneleen Schuitemaker zullen in deze markante instrumentencombinatie het programma "Betoverende klanken uit verschillende werelden" uitvoeren, dat maar liefst vijf eeuwen omspant. Zij starten bij de vroeg-barokke Frescobaldi en eindigen met de hedendaagse Piazzolla.

Anneleen Schuitemaker (1992) startte in september 2010 haar studie bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2014 haarbachelor diploma behaalde. Aansluitend werd zij toegelaten tot de masteropleiding en behaalde in juni 2018 haar diploma Master of Music met een 9,5.

Anneleen heeft een passie voor orkestspel en is een graag geziene gast bij diverse orkesten in binnen- en buitenland. Zo speelt zij regelmatig bij o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Staatskapelle Berlin en het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin.

In september 2015 kreeg zij na een succesvolle auditie een academieplaats bij de Staatskapelle Berlin – het orkest van de Staatsopera in Berlijn. Vanaf september 2017 is Anneleen verbonden aan het Gürzenich-Orchester in Keulen, waar zij van seizoen 2017-2019 een academieplaats heeft verworven.

Anneleen heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs op het Rosa Spier Harp Concours (2011) en de eerste prijs op het 5e Internationale Harp Concours in Duitsland (2014). Zij soleerde met meerdere orkesten in harpconcerten van o.a. Boïeldieu, Debussy, Dittersdorf, Händel en Mozart.

Jeffrey Kant (1992) behaalde op 25 juni 2014 zijn diploma Bachelor of Music en werd toegelaten tot de masterstudie. Op 26 juni 2016 werd Jeffrey’s Master eindexamen beoordeeld met een 10 en behaalde hij cum laude zijn Master of Music. Als Erasmus-student heeft Jeffrey in 2013 drie maanden bij Michel Becquet gestudeerd aan het CNSMD de Lyon. Hier kreeg hij ook les van Alain Manfrin en Daniel Lassalle(Sacqueboute). In het seizoen 2013-2014 was Jeffrey academist bij het Nederlands PhilharmonischOrkest. Hiernaast heeft hij lessen gehad van en masterclasses gevolgd bij oa Bart van Lier, Ben van Dijk, Joe Alessi, Ian Bousfield, Jamie Williams en Ivan Meijlemans.

Na een succesvolle auditie in mei 2015 is Jeffrey sinds augustus van dat jaar werkzaam als solo trombonist bij het WDR Sinfonieorchester in Keulen (D). Ook is hij sinds juni 2015 vast lid van het Nieuw Trombone Collectief, een ensemble bestaande uit 9 toptrombonisten uit Nederlandse en Duitse orkesten. Als remplaçant heeft Jeffrey gespeeld in professionele orkesten en ensembles als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams PhilharmonischOrkest, het Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Gürzenich-Orchester Köln, het Antwerp Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest, het Metropole Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest en de Philharmonie Zuidnederland. In 2015 won Jeffrey in Valencia de ITA Quartet Competitionals lid van het Atlantic Trombone Quartet.

De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl. Aanvang 15.30 uur. [l]