Vandalisme, vernielingen en oneigenlijk gebruik zorgen ervoor dat de rolbrug bij de haven van Tholen wederom kampt met storingen.
Vandalisme, vernielingen en oneigenlijk gebruik zorgen ervoor dat de rolbrug bij de haven van Tholen wederom kampt met storingen. Foto: Remko Vermunt

Thoolse rolbrug de hele zomer
buiten gebruik door vandalisme

THOLEN - Vandalisme, vernielingen en oneigenlijk gebruik zorgen ervoor dat de rolbrug bij de haven van Tholen wederom kampt met storingen. Dat laat de gemeente Tholen weten. Daarom is nu besloten om de rolbrug tot na het zomerseizoen buiten werking te stellen.

"De vele storingen van de rolbrug hebben tot verschillende vervelende situaties geleid. Niet alleen voor wandelaars, maar ook voor het scheepvaartverkeer van en naar de haven van Tholen." Om de overlast voor het scheepvaartverkeer in het zomerseizoen zoveel mogelijk te beperken, is tevens met Watersportvereniging De Kogge afgestemd om de loopbrug minimaal tot na het zomerseizoen buiten gebruik te stellen. In september gaat de gemeente cameratoezicht realiseren bij de brug om vandalisme tegen te gaan en om de oorzaak van de storingen goed te kunnen achterhalen. "We vragen om uw begrip voor deze situatie en hopen het probleem na het zomerseizoen zo snel mogelijk op te lossen", zo laat de gemeente Tholen weten.