Wilma Janmaat, Ton Goossens en Karen Roelofs concerteren in de grote kerk

THOLEN - Zaterdag 3 augustus zingen Wilma Janmaat en Ton Goossens onder begeleiding van Karen Roelofs op de piano operette aria’s, duetten en musical evergreens. Deze professionele musici zijn al jaren werkzaam in de operette wereld.

Wilma Janmaat is begonnen aan de Muziekacademie in Antwerpen en heeft sinds 1988 privé-zanglessen gehad van o.a. Solange Collard, Jacqueline van Quaille en Caroline Kaart. Zij zong in grote professionele Opera- en Operette producties in Ahoy en Rai, maar ook in de theaters in Nederland en België o.a. bij het VMT en Belcanto in Amsterdam. Maar ook musical bij Van Hoorne en Judas Producties of Griekse muziek van o.a. Theodorakis met Omonia en Melodikos. Zij zingt nog steeds als soliste bij Stichting Operette Nederland en het Brabants Operette Koor en freelance bij huwelijken, begrafenissen en met koren.
Ton Goossens (1957) zingt eigenlijk al zijn hele leven maar sinds begin jaren 90 stroomt het operettebloed door zijn aderen. Zowel als koorzanger als solist staat hij regelmatig op de bühne. Ton is lid van het Brabants Operettekoor uit Breda en van de Stichting Operette Nederland, een groep semi-professionele zangers uit het hele land die het operettelied in ere houden. Op dit moment wordt Ton gecoacht door Harald Quaaden uit Tilburg.
Karen Roelofs is al heel jong begonnen met pianospelen en heeft al vele koren begeleid, zoals kerk-, kinder- en vrouwenkoren, maar ook vele solisten o.a. bij bij Stichting Operette Nederland en het Brabants Operette Koor en Operette Rosmalen en diverse instrumentalisten. Samen muziek maken is haar lust en haar leven!

Op 30 november en 1 december vertolken zowel Wilma als Ton bij het Brabants Operettekoor een rol: Ton als Judge en Wilma als Counsel, semi-scenisch in de Engelse operette ‘Trial by Jury’ van Gilbert & Sullivan. Locatie: De Pekhoeve, Dorpstraat 94 in Ulvenhout (Breda). Volgende week op 10 augustus is Wilma te beluisteren met de instrumentalisten Chris Olthof – viool en bouzouki en Tom Hoogkamer - piano met Griekse muziek o.a. van Theodorakis in de Hervormde Kerk van Geertruidenberg.

Het belooft ook zaterdag weer een verassend concert te worden. U bent 3 augustus allen hartelijk welkom in de koorkerk van de Grote Kerk. Tijd 14.30 uur. [l]