De dames van de Vossenkuil: Annelia van Tillo en Jolanda Schot
De dames van de Vossenkuil: Annelia van Tillo en Jolanda Schot Foto:

Nieuwe beheerders voor de Vossenkuil


OUD-VOSSEMEER- Sinds 1 augustus wordt de Vossenkuil gerund door twee nieuwe beheerders. De dames Annelia van Tillo en Jolanda Schot, beiden afkomstig uit Tholen, konden niet wachten om te beginnen.

DOOR JACOLINE DE BOER.

Ron en Els Vaders stoppen na vijf jaar met beheer van de Vossenkuil. Ze worden opgevolgd door de dames uit Tholen. Helemaal onbekend zijn de dames niet voor de meeste Vosmeerders. Zowel Annelia als Jolanda zijn bekend met Oud-Vossemeer en veel van hun inwoners.

Ervaring genoeg

De dames hebben beiden de broodnodige ervaring opgedaan de afgelopen jaren. Jolanda is grootgebracht in de horeca, zowel haar ouders als grootouders waren al bekend in het horecaleven. Jolanda heeft de koksopleiding afgerond en alle benodigde papieren gehaald. Door het werken in diverse horecazaken heeft zij haar sporen meer dan verdiend. Ze heeft onder andere jaren gewerkt in de Meulvliet in Tholen en laatste vijf jaar runde zij samen met haar man een restaurant en brasserie in Spanje. Ook Annelia zit al jaren in het vak. Rond haar twintigste begon zij met werken in de horeca voornamelijk als gastvrouw. De laatste jaren was zij eigenaresse van Café De Mortier in Bergen op Zoom. Beiden dames zijn dan ook gewend aan een groot vast verenigingsleven en het organiseren van feesten en partijen.

Vriendschap en ondersteuning

De vriendschap van de dames loopt al vanaf de lagere school. Ze vormen een goed team samen en vullen elkaar perfect aan. Ongeveer tegelijkertijd dat Jolanda en haar man hun zaak in Spanje verkochten, verkocht ook Annelia haar café. De dames zijn gaan brainstormen om samen iets te beginnen en toen viel hun oog op de vacature voor nieuwe beheerders voor de Vossenkuil. De dames wilde niet alleen maar een restaurant maar alles bij elkaar. "We zeiden meteen tegen elkaar dat is wat voor ons. Alles zit erin, eten, drinken, gezelligheid, het verenigingsleven, feestjes en partijtjes, echt iets waar wij onze ervaring in kwijt kunnen" vertelt Jolanda. Niet alleen Jolanda en Annelia hebben dus meer dan voldoende ervaring in de horeca en het zelfstandig ondernemen, ook hun partners hebben dat en zullen de dames bij gaan staan met allerlei hand- en spandiensten.

Drukke bedoening

In de Vossenkuil is het altijd een drukke gezellige bedoening. Niet alleen zijn er veel verenigingen actief zoals de biljart, de toneelvereniging en de plaatselijk judo ook worden er de nodige huwelijksfeesten, babyshowers, verjaardagsfeesten en bedrijfsborrels gegeven. In augustus staan er al twee feesten geboekt buiten de andere activiteiten. Het kan dus behoorlijk druk zijn maar dat is voor de dames geen enkel probleem. De nieuwe beheerders zullen bij het vertrouwde concept blijven. Ze zullen net als de oude beheerders alles zelf gaan verzorgen wat geen probleem zal geven door hun jarenlange ervaring. "Het contact met de mensen is het belangrijkst" vertellen beiden dames meerdere keren. Annelia vertelt: "Het beheren van een dorpshuis is heel divers en dat maakt het ontzettend leuk". We wisten in maart al dat wij het beheer over mochten nemen maar nu was het nog erg lang wachten, we zijn dan ook blij dat het eindelijk zo ver is, we zijn er meer dan klaar voor", vertelt Annelia verder.

Samen

De bedoeling is dat ze alles samen gaan doen en elkaar afwisselen op minder drukke dagen, al zal Jolanda zich wel iets meer op de keuken richten als Annelia. Jolanda zegt: "We gaan elkaar helpen en ondersteunen daarom gaan we het ook samen doen zodat dat kan. Wij zitten op één lijn met alles." "Wij staan voor gezelligheid en kwaliteit" aldus de dames. Gezien hun ervaringen gaat dat vast helemaal goed komen. Medio september staat er nog een welkomstborrel gepland om kennis te maken met de dames en hun partners. [l]