Nieuw seizoen voor Tholen

Vakantie voorbij

Voor de meeste lezers zal de vakantie voorbij zijn. Ze zijn weer thuis of ze zijn thuis gebleven en hebben de vakantie in eigen omgeving doorgebracht. De vakantietijd is een tijd van ontspanning en rust om nieuwe krachten op te doen voor het nieuwe seizoen. ‘Wanneer je weer zin hebt om aan het werk te gaan dan heb je een goede vakantie gehad’ wordt wel gezegd en daar zit een kern van waarheid in. De vakantie is ook vaak een tijd van bezinning: terugzien op de periode die achter ons ligt en vooruitzien naar de tijd die voor ons ligt. De balans opmaken. Bepaalde conclusies uit het verleden trekken en nieuwe voornemens vormen voor de toekomst.

Nieuw seizoen nabij

Het dagelijks werk roept weer: in het gezin, in beroepsarbeid en vrijwilligerswerk, op school, in de kerk, in de politiek, in de sport, enz. Het nieuwe seizoen vormt een uitdaging! Hoe zullen we weer bezig zijn op allerlei terrein? Gaan we op de oude voet verder óf proberen we het werk te doen op een nieuwe manier? ‘Verandering van spijs doet eten’ luidt een gezegde. En daarom is het goed om in ons bezig-zijn creatief te zijn; om nieuwe mogelijkheden te bedenken en die uit te proberen. Dat helpt ons om met plezier ons werk te blijven doen. Anders wordt het werk saai. Alles wat leeft, verandert; kan groei en bloei brengen. Daarbij wil God als de Schepper (Creator) ons helpen. Hij heeft én geeft gaven van creativiteit; aan de ene mens meer dan aan de andere. Daarom hebben we elkaar nodig om elkaar aan te vullen en te verrijken. Met elkaar praten over hoe we bezig zijn, hoe we het werk doen, kan nieuwe inzichten geven en onze vreugde in het werk vergroten.

Aan het begin van het nieuwe seizoen is het goed om op te zien naar God, onze Schepper en Levensonderhouder. Hij doet niets liever dan geven! Hij zegt: ‘Open uwe mond, eis van Mij vrijmoedig op Mijn trouwverbond. Al wat u ontbreekt, schenk Ik, zo gij ’t smeekt, mild en overvloedig’ (Ps.81:12; berijming 1773). Doe het en houd vol! Dan zul je dit ervaren, want Hij liegt niet. Hij is de Waarheid!

M.D.Geuze, Sint-Annaland. [l]