Braderiekraam 'Stichting Vrienden Kerk Maria Hemelvaart' druk bezocht

THOLEN - Het was weer dringen geblazen bij de Braderiekraam naast de kerk. In het kader van de instandhoudingswerkzaamheden van de Maria Hemelvaart Kerk te Tholen vond er een ludieke geldinzamelingactie plaats. Men kan namelijk een ruitje (onderdeel van een van de grote neogotische raampartijen) adopteren. Bij twee ruitjes krijgt men een speciaal certificaat mee of dat wordt digitaal of per post toegezonden.

In de kerk zelf komt een speciaal register te hangen, voorzien van een tekening van elke specifieke raampartij waarin de ruitjes uniek genummerd zijn. Zo blijft de donateur tot in de eeuwigheid gekoppeld aan een ruitje of ruitjes. Vandaar de leus ‘ruitjes voor de eeuwigheid.

Hoogtepunt afgelopen zaterdag was het bezoek van het comité van aanbeveling, bestaande uit burgemeester Ger van de Velde-de Wilde, Cor de Ronde en Tom van Gurp. Zij waren te gast bij het zomerconcert in de kerk waar Popkoor Voix o.l.v. dirigente Heleen Bout optrad.

Ruitjes sponsoren: Als u zelf ook belangstelling heeft om een ruitje of ruitjes te sponsoren kunt u 10 euro (of een veelvoud daarvan) overmaken op bankrekening NL62RABO0331583933 t.n.v. Stichting Vrienden Kerk Maria Hemelvaart. Gelieve uw volledige naam, woonplaats en / of emailadres door te geven via het emailadres: rktholen@hetnet.nl

De Stichting Vrienden Kerk Maria Hemelvaart (comité van aanbeveling bestaat uit: burgemeester mevrouw G.J. (Ger) van de Velde-de Wilde, de heer C.J. (Cor) de Ronde (o.m. oud burgemeester van Willemstad) en de heer A.J.G. (Tom) van Gurp (oud voorzitter en initiator van de stichting). Het bestuur bestaat uit: Marga Kunst-van Tilborg, penningmeester, Rob Duijm, secretaris en Paul Jas, voorzitter).[l]