Resultaten Veiligheidsmonitor in maart 2020 bekend

THOLEN - Ruim achthonderd mensen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor 2019. De gemeente Tholen gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven van haar veiligheidsbeleid en roept de willekeurig gekozen inwoners op om de enquĂȘte zeker in te vullen. De resultaten worden in maart 2020 bekend gemaakt.

DOOR VERA DE GEUS

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van de gemeente Tholen en politie. Aan de hand van de ontvangen resultaten wil het gemeentebestuur aan de slag met haar veiligheidsbeleid. Door erachter te komen wat inwoners van de gemeente Tholen de veiligheid en leefbaarheid in de Thoolse kernen ervaren, wil B&W zorgen voor een goede afstemming op de lokale wensen en ervaringen. De vragen hebben betrekking op onderwerpen als criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie.

Goed beeld

De ervaring leert dat alleen bij een hoge deelname een goed beeld van de veiligheidssituatie in Tholen ontstaat. Daarom hoopt de gemeente dat de mensen die de vragenlijst hebben ontvangen deze ook daadwerkelijk invullen. In maart volgend jaar verwacht men de resultaten te kunnen presenteren. De resultaten worden in maart 2020 verwacht. Het onderzoek vindt ook eens in de twee jaar plaats in de gemeenten Bergen op Zoom, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Halderberge en Woensdrecht. [l]