Accelerando organiseert Play-In in Sint-Annaland

THOLEN - Liefhebbers van blaas- en slagwerkmuziek kunnen hun hart ophalen tijdens de Thoolse Play-In op zaterdag 7 september. Muziekvereniging Accelerando organiseert dit evenement voor het eerst sinds 25 jaar weer in Sint-Annaland. Primair voor de vijf Thoolse Muziekverenigingen maar ook andere muzikanten zijn van harte welkom.

De Play-In is een evenement dat ontstaan is in de jaren ’80 op initiatief van dirigent Pierre van Broekhoven. ,,Een dag lang repeteren aan stukken die je kort van tevoren krijgt en in de avond moet uitvoeren. Een hele uitdaging!’’ vertelt Accelerando-voorzitter Jacco Goedegebuure. ,,Gelukkig deden -en doen- we dat niet alleen, maar samen met de muzikanten van de andere Thoolse muziekverenigingen. Dat maakt het vooral ook een gezellige dag.’’

Samenwerking

Het is niet alleen een dag van samen muziek maken voor de muzikanten. Ook tussen de dirigenten van de verenigingen is samenwerking. ,,Vijf muzikaal leiders leiden de gezamenlijke repetities, maar ook de groepsrepetities.’’ legt Goedegebuure uit. ,,Tijdens die groepsrepetities worden de te spelen stukken verder uitgediept, wat ten goede komt aan het eindresultaat.’’ De muzikaal leiders zijn Marian Orgers, Walter Siol, Marcel Hartendorp, Johan van Vossen en Dick Verhoef.

Evenement op herhaling

Destijds had de Play-In een jaarlijks terugkerend karakter. Echter, ergens halverwege de jaren ’90 weer van de agenda verdwenen. Tot 2012, toen zustervereniging Concordia Sint Philipsland het weer eens organiseerde in het kader van hun jubileum dat jaar. Dat was dermate succesvol dat de Oud-Vossemeerse Muziekvereniging het in 2015 nog eens dunnetjes overdeed. ,,Dit jaar de beurt aan onze vereniging. Exact 25 jaar na de laatste Thoolse Play-In in Sint-Annaland.’’ aldus Goedegebuure.

De Thoolse Play-In wordt georganiseerd op zaterdag 7 september in de Wellevaete te Sint-Annaland. Het afsluitende concert is om 19 uur in de sportzaal. [l]