Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden.
Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden. Foto: David van der Schaaf

AGENDA

Donderdag 5 september

Cursus leescoördinator voor leerkrachten

15:30 | Bibliotheek

Meld je aan voor de gratis cursus Open Boek op 5 september bij Bibliotheek Tholen. De cursus leidt leerkrachten op tot leescoördinator basisonderwijs. De invalshoek van de cursus Open boek is leesbevordering: leesbeleving en -interesse, kennis van jeugdboeken, leesmotivatie en werkvormen. Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten die werkzaam zijn binnen de gemeente Tholen. Voor deze leerkrachten is de cursus gratis toegankelijk, na inschrijving. De cursusmaterialen inclusief het boek 'Open boek, handboek voor leesbevordering' van Jos Walta, zijn inbegrepen. De cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van 3,5 uur op 5 en 26 september, 24 oktober en 14 november van 15.30-19.00 uur in de Bibliotheek Tholen, Hof van Tholen 2. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekoosterschelde.nl/openboek

Zondag 8 september

Cabaretier verzorgt kerkdienst

16:00 | Ichthuskerk

Geen predikant, maar een cabaretier verzorgt de kerkdienst in de Ichtuskerk in Tholen op zondagmiddag 8 september om 16.00 uur. Entree is zoals altijd gratis. Adres: Doelweg 7 Tholen. Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden speelt zijn stuk 'Happen naar de Baas' over geluk.

Dinsdag 10 september

Recreatief en Senioren wandelen

13:30 | Café De Hoop

Recreatief en Senioren wandelen van de Oosterscheldestappers. Deze wandelingen worden tweewekelijks gehouden op dinsdag. Vertrek om 13.30 uur voor twee afstanden, 5 en 10 kilometer. Tweemaal per maand vanuit Sint Maartensdijk en de andere keren vanuit andere dorpen. 10 september vanuit cafe De Hoop in Sint Annaland.