Het Hollands Jongerenkoor. FOTO CEES VAN DER STELDT
Het Hollands Jongerenkoor. FOTO CEES VAN DER STELDT Cees van der Steldt

Het Hollands Jongerenkoor 10 geeft Jubileumconcert samen met het IMT

THOLEN - Zaterdag 14 september geeft het Hollands Jongerenkoor 10 een eenmalig jubileumconcert in Tholen, samen met het Hollands Jongerenorkest. Het koor met 350 koor- en orkestleden uit heel Nederland, ook uit heel Zeeland.

Ze werken voor het eerst samen met het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen o.l.v. Mark Westdorp, en pianist Joost Krijger. Het Hollands Jongerenkoor wordt gedirigeerd door de Thoolse musicus Peter Wildeman. Mark Brandwijk speelt op de piano en Joost van Belzen op het orgel. Het Hollands Jongerenorkest is Wilhelm Groenendijk de concertmeester van. Deze bekende trompettist zal ook van zich laten horen.

Naast deze twee mooie koren is er ook een speciale cd-presentatie ‘Sound of Silence’ van de Flakkeese zangeres Elise Hout. Zij maakte haar 3e solo-cd met inventieve psalmbewerkingen en geestelijke liederen.

De avond wordt geleidt door Jan Dirk van Nifterik van stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen). De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur start het concert. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Oostdijk, of online via www.peterwildeman.nl.[l]