Jong en oud kan deelnemen aan de activiteiten tijdens de nationale Sportweek. ARCHIEFFOTO
Jong en oud kan deelnemen aan de activiteiten tijdens de nationale Sportweek. ARCHIEFFOTO Foto:

Met zijn allen in de beentjes tijdens
Nationale Sportweek op Tholen

THOLEN - Bootcampen, piloxing, apenkooien voor volwassenen, kleutergym en handboogschieten. Het is slechts een greep uit het aanbod op Tholen tijdens de Nationale Sportweek. Van vrijdag 20 september tot en met zaterdag 29 september kan iedereen lekker gaan bewegen én kijken welke sport het beste bij hem past.

DOOR VERA DE GEUS

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement, dat als voornaamste doel heeft via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te verhogen. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren door het hele land sportieve activiteiten. Ook in de gemeente Tholen zetten sportverenigingen en sportaanbieders hun deuren wagenwijd open.

Kennismaken

"De Nationale Sportweek wordt door de sportverenigingen, sportclubs, scholen, het bedrijfsleven en andere sportaanbieders aangewend om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sporten."

'Sport haalt het beste in mensen naar boven en maakt gelukkig'

"En daarmee leidt de Nationale Sportweek tot een verhoging van de lokale sportparticipatie", zo weet de gemeente Tholen die ook haar inwoners meer wil laten bewegen.

"Dat sport fitter maakt, weet iedereen, maar het geeft ook meer zelfvertrouwen. Het maakt socialer en het creëert nieuwe vriendschappen, op het veld, maar ook ernaast", aldus de gemeente.

Aanbod

Het aanbod op het eiland Tholen tijdens de Nationale Sportweek is behoorlijk. Zo worden er onder andere fietstochten en wandeltochten georganiseerd. Er zijn Open Dagen, bij volop verenigingen kun jemeedoen en ook zijn er ludieke activiteiten zoals apenkooien voor volwassenen. Kijk www.jongerenraadtholen.nl voor het complete overzicht. [l]