Koren, soliste en diverse instrumentalisten in de Grote Kerk van Tholen

THOLEN - De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk van Tholen zal op zaterdagavond 5 oktober gevuld worden met klanken van koren, soliste en diverse instrumenten. Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth zingt deze avond, samen met het Christelijk Vrouwenkoor De Lofstem uit Sint-Philipsland, voor het goede doel; Helpende Handen. Naast deze koren werkt ook het ensemble Ars Musica, onder leiding van Paul Heijboer, mee aan deze avond.

Thema 'Psalmen'

Het thema van de avond is ‘Psalmen’. Soliste Rhodé van Voorst (2001) zal onder andere een Psalmenmedley uitvoeren en ensemble Ars Musica, onder leiding van Paul Heijboer, voert onder andere een stuk van Johann Sebastian Bach uit; Bist du bei mir. Een lied over dankbaarheid en geloof in God.

Diverse musici

De koren worden begeleid door Leen Heijboer op het orgel. Cornelis den Ouden (1997) speelt op de piano en begeleid tevens soliste Rhodé van Voorst. Naast koorzang worden tal van instrumentale stukken uitgevoerd op piano en orgel.

Thools karakter

Zowel de twee koren als het ensemble zijn Thools, maar ook Cornelis den Ouden is geen onbekende op Tholen. Als organist is hij verbonden aan de Maartenskerk in Sint-Maartensdijk. Leen Heijboer werd geboren in Sint-Annaland en woont nu in Sint-Maartensdijk. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring door tal van Thoolse bedrijven. Dit geeft een extra Thools karakter aan deze avond.

De avond begint om 19.30 uur. De deuren van de kerk zijn geopend vanaf 19.00 uur. Een kwartier voor aanvang zullen Leen Heijboer en Cornelis den Ouden op orgel en piano een muzikaal intro verzorgen. U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. [l]