Busvervoer naar de Mars voor het Leven, Jaarbeurs Utrecht

THOLEN - Op zaterdag 16 november zal de jaarlijkse Mars voor het Leven weer worden gehouden. Anders dan voorgaande jaren is de Mars dit jaar niet in Den Haag maar bij de Jaarbeurs in Utrecht.

De Mars voor het Leven is een stille tocht waarmee aandacht wordt gevraagd voor twee belangrijke thema’s: Abortus en Euthanasie. Met de stille tocht wordt een krachtig signaal afgegeven naar de samenleving en de politiek om op te komen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven en de noodzaak om klaar te staan en aandacht te hebben voor de ander.

Jaarlijks 30.000 levens

In Nederland eindigt 1 op de 7 zwangerschappen in een abortus. Een onvoorstelbaar hoog aantal. Maar liefst 30.000 levens van kinderen in de schoot van een moeder worden actief beeindigd. Een abortus kan onvoorspelbaar veel leed geven in het latere leven van de moeder. Vooral wanneer een abortus is uitgevoerd omdat bijvoorbeeld de financiele situatie de geboorte van een kind niet mogelijk maakt. Organisaties als de VBOK en Er Is Hulp bieden voor deze aanstaande moeders de juiste zorg en hulpverlening en bekostigen de eerste benodigdheden.

Week van het Leven

In de Week van het Leven, deze wordt gehouden van 11 tot en met 16 november, vragen diverse organisaties en politieke partijen aandacht voor de verdrietige realiteit die achter abortus of euthanasie schuilgaat. Steeds vaker lijkt er een taboe te rusten op juist deze belangrijke onderwerpen. Onnodig en onbegrijpelijk. Liefde, aandacht en begrip tonen zorgen vaak voor een nieuw perspectief en geloof in de toekomst.

Aanmelden voor busvervoer vanuit Tholen

Vanuit Tholen wordt al enkele jaren busvervoer georganiseerd om gezamenlijk af te kunnen reizen naar de Mars voor het Leven. Ook voor zaterdag 16 november zal weer busvervoer worden georganiseerd. Via de website van Stichting Schreeuw om Leven (www.schreeuwomleven.nl) kan worden aangemeld, maar ook via e-mail: stvtholen@solcon.nl. Bij aanmelding graag het aantal personen opgeven. De bus zal rond 10.00 uur vertrekken vanaf het parkeerterrein van het Gemeentehuis van Tholen. De verwachte aankomsttijd in Tholen is 17.00 uur. [l]