Wit aan zet, wat is de sterkste zet?
Wit aan zet, wat is de sterkste zet?

Jeugdschaakcompetities weer begonnen

BERGEN OP ZOOM - Jeugdkampioen Levi Vriens is het nieuwe seizoen goed begonnen door de eerste drie partijen naar zich toe te trekken. Op diverse basisscholen zijn ook de schaakcompetities weer begonnen. Zowel op ’t Rijks als op het Juvenaat zijn dit seizoen schaakactiviteiten gepland waarvan we u op de hoogte zullen houden.

In het kampioenschap van BSV, dat gehouden wordt bij het Juvenaat, Pater Dehonlaan, op de dinsdagavonden van 18.30-19.30 uur, is Levi Vriens in de koningsgroep goed begonnen. Hij heeft nu 3 punten uit 3 partijen, een 100 % score dus. Zijn naaste concurrenten in deze groep zijn Dion Winterberg met 2 uit 2, Casper Room met 2 uit 3 en Wouter Kunst met 1 uit 2.

In de Torengroep hebben alle spelers al een verliespunt te pakken. Op dit moment wordt de groep aangevoerd door Marieke Luijkx, Wessel Jansen en Floor Kunst. De andere drie hebben 1 uit 3. Er is in deze groep dus nog alles mogelijk.

In de Lopergroep staat Tristan Huibregtse met 2 uit 2 bovenaan, gevolgd door Jochem van der Poel Martin Schoones met 2 uit 3. Maar ook Raoul Eestermans met 1 uit 2 heeft nog kansen in deze groep.

In de pionnengroep hebben Olivier Boer met 2 uit 2 en Alesar Zeidan met 1 uit 1 een 100 % score. Spannend, ook de andere spelers hebben nog alle kansen.

Vrijdag 1 november start het Open Bergs Jeugdkampioenschap dat gehouden wordt bij de Dependance van ’t Rijks op de Rijtuigenweg vanaf 20 uur. De inschrijving voor dit jeugdkampioenschap is geopend. Alle spelers die zijn geboren na 2001 zijn speelgerechtigd. Voor BSV-leden is dit kampioenschap gratis, voor buitenstaanders is er een inschrijfgeld van € 5,- voor het hele toernooi. Het speeltempo is 40 minuten per persoon per partij plus 30 seconde per zet. Aanmelden of informatie bij de speelzaal op een vrijdagavond of bij de jeugdlocatie bij het Juvenaat op de dinsdagavond of via jeugdleider@bozschaak.nl. De spelers dienen wel te kunnen noteren.

Ook dit seizoen zullen we bij de artikelen rond het jeugdschaken u weer een schaakprobleem voorleggen.

Wit is aan zet. Wat is de sterkste zet voor wit en waarom? Let op het bord ligt omgekeerd, de witte partij speelt van onder naar boven. [l]