Snelheid op Oud-Vossemeersedijk verlaagd naar 50 km/u door ongelukken

THOLEN - Op de Oud-Vossemeersedijk (N656) heeft de provincie de maximum snelheid verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. De maatregel is het gevolg van minimaal zeven ongevallen die de afgelopen weken op de weg plaatsvonden. Het is nog niet duidelijk hoe lang de verandering van kracht blijft.

DOOR ONZE REDACTIE

De borden zijn geplaatst ter hoogte van industrieterrein Welgelegen. Naast de borden voor 50 kilometer per uur, zijn er ook borden geplaatst die wijzen op slipgevaar. Het is nog niet duidelijk hoe lang de maatregel van kracht blijft.

Geen ernstig gewonden

De maatregel is het gevolg van minimaal zeven ongevallen die de afgelopen weken op de Oud-Vossemeersedijk plaatsvonden. Bij geen van de ongelukken raakte iemand ernstig gewond. Recent werd in café de Hoop in Oud-Vossemeer een bijeenkomst van de slachtoffers van de ongevallen gehouden. De Provincie Zeeland gaf eerder al een reactie op de zeven ongevallen, maar wilde wel de politieonderzoeken af wachten. "Wij weten dat het telkens om eenzijdige ongevallen ging, gelukkig zonder ernstig letsel". Ook gaf de Provincie aan de bezorgdheid zeker te snappen. "Dit aantal ongevallen in één week tijd is erg veel en zeker aanleiding voor de Provincie om iets te doen", zo vertelde een woordvoerster van de Provincie Zeeland. In juni 2019 is er een aantal weken de snelheid gemeten van de weggebruikers. Uit metingen bleek dat het grootste gedeelte van de weggebruikers gemiddeld 85 km per uur reed. De toegestane snelheid was 80 km per uur. [l]