Afbeelding
Foto:

Het wordt weer griezelen in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op vrijdag 1 november wordt er in Oud-Vossemeer weer een griezeltocht gehouden. Iedereen in de basisschoolleeftijd die van griezelen houdt is van harte welkom om mee te lopen met de tocht. Het is leuk als je verkleed wilt komen, maar het is zeker geen verplichting.

DOOR JACOLINE DE BOER


De start is op vrijdagavond om 18.15 uur bij de Antoniusschool in Oud-Vossemeer. In groepjes van maximaal tien kinderen, begeleid door minimaal een ouder, kunnen de kinderen langs de deuren gaan om snoepgoed op te halen. Het parcours is als volgt: Van de Antoniusschool naar Die Heenetrechtschool. Vervolgens lopen de kinderen via de Burgemeester Versluijsstraat en de Molenstraat richting de Spar. Daar vandaan via de Raadhuisstraat naar de Ring en de Voorstraat. Vanuit de Voorstraat lopen de kinderen via de Hofstraat naar de Cornelis Frankenstraat, waar het eindpunt in de plaatselijke speeltuin is. Er zijn onderweg ongeveer 12 snoeppunten waar kinderen mogen aanbellen. Alle huizen zijn goed herkenbaar gemaakt door middel van versieringen. Ook de plaatselijk Spar zal de kinderen opwachten bij hun snoepkraam.

Idee
De griezeltocht wordt dit jaar alweer voor de vierde keer gehouden en het is elk jaar weer een
groot succes. Miriam van Gorsel liep heel lang met het idee door haar vrijwilligerstaken bij de plaatselijke speeltuin. Het eerste jaar dat zij een griezeltocht organiseerde was het een klein parcours om uit te proberen of de kinderen het wel leuk zouden vinden. In het bos werd toen ook
een spooktocht georganiseerd voor oudere kinderen in samenwerking met Jeugd en Jongerenwerk. Beiden bleken een enorm succes.

Blijheid

Al gauw werd besloten om het jaar daarna met Halloween beide tochten te organiseren. Na deze tocht kwam er een foto in de krant van de spooktocht waar de SGP zich mee ging bemoeien. De SGP vond de tocht niet kunnen in samenhang met de kerk en zij vonden dan ook dat Jeugd en Jongerenwerk zich hierom terug moest trekken. Toen Jeugd en Jongerenwerk zich terugtrok was dat ook gelijk het einde van de spooktocht, iets wat veel jongeren van het hele eiland ontzettend jammer vonden. De griezeltocht ging gelukkig wel door, tot grote blijheid van veel kinderen. De griezeltocht is alleen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het aantal kinderen wat ieder jaar op de griezeltocht afkomt groeit nog steeds en daaruit blijkt wel dat het een ontzettend leuk evenement is.

Opgeven

De kosten om mee te doen aan dit leuke evenement bedragen slechts 1,50 euro per kind. Aanmelden is verplicht en kan via speeltuin.vossetuin@gmail.com. Overigens is Miriam ook nog op zoek naar mensen die snoeppunt willen zijn. U kunt u zich hiervoor opgeven op hetzelfde e mailadres.[l]

Afbeelding
Afbeelding