Bidden voorbij de religie

THOLEN - Er zijn mensen die niet (meer) kunnen bidden maar het wel zouden willen. Ze branden soms een kaarsje in een oude kathedraal tijdens vakanties. Ze zouden misschien meer willen, maar ze weten eenvoudig niet hoe ze dat geloofwaardig en eerlijk in kunnen vullen.

Zinzoeker, twijfelaar, agnost, wie niets met religie heeft en wie zich ongelovig noemt, Wim Jansen nodigt iedereen uit om te bidden. Bidden? Waarom zou je? Tot wat of wie? En wat versta je onder bidden? In zijn boek Bron in je brein - bidden tot de God waarin je niet gelooft gaat de auteur verrassend op deze vragen in. Hij maakt bidden los uit de religieus/dogmatische context. Ontdekt het als universeel menselijk verlangen van binnenuit. En ontsluit het als bron van kracht, rust en liefde voor iedereen. Bidden als bewustwording van, verbinding met en concentratie op het heilige in het ‘universum’ van je brein. Je ontdekt geestelijke vermogens die veelal niet worden aangesproken: bidden als levenskunst.

Woensdag 6 november om 10.00 uur in de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen,Oudelandsestraat 11, Tholen. Toegang: vrije gift. [l]