Burgemeester Ger van de Velde - De Wilde geeft aan het op prijs te stellen als zo veel mogelijk mensen hun mening geven.
Burgemeester Ger van de Velde - De Wilde geeft aan het op prijs te stellen als zo veel mogelijk mensen hun mening geven. Foto:

College benieuwd naar burgerpeiling en ondernemerspeiling

THOLEN - Alle inwoners en ondernemers van de gemeente Tholen kunnen tot en met eind november deelnemen aan een onderzoek over hun buurt en de gemeentelijke dienstverlening. Het gemeentebestuur wil er op die manier achter komen hoe mensen tegen de gemeente Tholen aan kijken. De resultaten worden gebruikt om het beleid te verbeteren en prioriteiten te stellen. "We zijn er benieuwd", zo zegt burgemeester Ger van de Velde - De Wilde. "Op deze manier hopen we veel te weten te komen. Zeker omdat ons laatste klanttevredenheidsonderzoek dateert van 2013."

DOOR VERA DE GEUS

Alle inwoners en ondernemers van de gemeente Tholen hebben recent een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een zogenaamde burgerpeiling en ondernemerspeiling. Hiermee wil de gemeente in kaart brengen wat er leeft onder inwoners en ondernemers.

Vragenlijst

Burgers wordt onder meer gevraagd of zij zich thuis voelen in hun buurt en wat ze van het voorzieningenaanbod en de dienstverlening van de gemeente vinden. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld aangeven in hoeverre zij tevreden zijn over het beleid en de dienstverlening van de gemeente. In de peilingen komen verder de relatie tussen burger of ondernemer en gemeente, dienstverlening en zorg en welzijn aan bod in de vorm van praktische vragen. Wat vindt u van de voorzieningen van de gemeente? Hoe wordt het groen in uw buurt onderhouden? En waar loopt u in uw dagelijks leven tegenaan? Is er hulp als u dat nodig heeft? En betrekt de gemeente u voldoende bij plannen?

Dienstverlening

"Als gemeente wil je het beleid en de dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op de wensen van je inwoners en de ondernemers die binnen je gemeente actief zijn. Dan is het wel belangrijk om te weten hoe zij denken over hun buurt, gemeente en de gemeentelijke dienstverlening", legt men uit.

'Als gemeente wil je het beleid zo goed mogelijk afstemmen op de wensen van je inwoners'

Realistisch

Alle inwoners hebben inmiddels een kaart in de brievenbus waarmee zij worden uitgenodigd de een online vragenlijst in te vullen via www.BurgerpeilingTholen.nl.

Ondernemers werden apart benaderd met een brief en toegangscode, om hun mening te geven via de online vragenlijst www.OndernemerspeilingTholen.nl. "Antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt", zo belooft de gemeente. Burgemeester Ger van de Velde - De Wilde geeft aan het op prijs te stellen als zo veel mogelijk mensen hun mening geven. "Daarom hebben we er ook voor gezorgd dat wie geen internet heeft of er niet handig mee is, een papieren versie aan kunnen vragen om vervolgens thuis in te vullen. Ook is het mogelijk om te bellen zodat je de vragen telefonisch kunt beantwoorden. Zo proberen we het mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken, want hoe meer meningen je verzamelt, hoe realistischer de cijfers straks zijn", aldus de burgemeester.

De vragenlijsten kunnen ingevuld worden tot en met 27 november. [l]