Levensvlag
Levensvlag Hogeschool Utrecht SvJ

Levensvlag wappert week lang bij gemeentehuis Tholen

THOLEN - Met een vijfde vlaggenmast bij het gemeentehuis van Tholen maakte het college van deze gemeente het mogelijk voor inwoners en organisaties om te vlaggen tijdens speciale dagen of voor specifieke thema’s. Hingen eerder al de regenboogvlag, tijdens Comming-Outdag, en de veganistische vlag bij het gemeentehuis, komende week wappert er de Levensvlag.

Dat de Levensvlag op maandag 11 november wordt gehesen, heeft alles te maken met het feit dat dit de eerste dag is van de Week van het Leven. Tijdens deze week vragen diverse organisaties, waaronder de SGP, ChristenUnie, Stichting Schreeuw om Leven en de NPV, aandacht voor de beschermwaardigheid van het leven.

Leven is beschermwaardig

Elk leven is beschermwaardig, van begin tot het einde. Ook wanneer het leven anders dan dat van een ander is, bijvoorbeeld door het Syndroom van Down. ‘In de wereld om ons heen is veel leed en verdriet te vinden. Eenzaamheid is steeds vaker reden voor mensen om na te denken over euthanasie. Financiele problemen of druk vanuit familie of vrienden zorgen ervoor dat zwangere vrouwen een abortus overwegen. Met als resultaat dat meer dan 30.000 ongeboren levens in de moederschoot worden gedood door een abortus. Met als resultaat dat honderden ouderen hun leven wensen te beeindigen omdat de samenleving niet meer naar hen omziet. Daar past een krachtig signaal naar politiek en samenleving bij om expliciet aandacht te vragen voor de beschermwaardigheid van het leven’, aldus Ruud Muijt.

Buddy van Er Is Hulp

Namens de Thoolse werkgroep van Stichting Schreeuw om Leven zal Ruud Muijt, ook raadslid van de SGP, op 11 november de Levensvlag hijsen. Ook Arlindy van Harberden is aanwezig. Zij is als buddy verbonden aan Er Is Hulp. Een buddy biedt een luisterend oor, een helpende hand en ondersteuning aan meisjes en vrouwen die ongewenst zwanger zijn of problemen hebben bij de verwerking van een abortus. Een dankbaar werk. Zeker wanneer je ziet dat na een eerst ongewenste zwangerschap een jonge moeder kan genieten van een klein kindje. Het blijft wonderlijk om te zien hoeveel zorg en liefde er wordt gegeven en ontvangen door moeder en kind. Natuurlijk is er ook zorg en hulp voor de vader wanneer deze bekend is en hier voor open staat.

Busvervoer naar Mars voor het Leven

Op de laatste dag van de Week van het Leven wordt inmiddels de 27e editie van de Mars voor het Leven worden gehouden. Werd de mars voorgaande jaren gehouden in Den Haag, dit jaar zal de mars plaatsvinden vanuit de Jaarbeurs in Utrecht. Vanuit Tholen is er busvervoer georganiseerd naar de Mars voor het Leven. De bus zal op zaterdag 16 november vertrekken vanaf het parkeerterrein bij het gemeentehuis. De vertrektijd is 10.00 uur en verwachte aankomst terug in Tholen rond 17.00 uur. Opgeven voor het busvervoer kan via de website www.schreeuwomleven.nl of via e-mailadres werkgroeptholen@schreeuwomleven.nl. Bij opgave graag het aantal te reserveren plaatsen vermelden. [l]

Levensvlag