Oosterscheldestappers organiseren Kommetje snerttocht

SINT-MAARTENSDIJK - Op zaterdag 7 december organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers voor de negende keer het Kommetje snerttocht in Smerdiek. Om weer eens lekker te bewegen, wat erg belangrijk is voor de gezondheid wordt deze wandeltocht gehouden.

Het bestuur van de wandelclub hoopt net zoals vorig jaar op veel enthousiaste deelnemers. Er zijn 4 afstanden waaruit gekozen kan worden namelijk 5-10-15 en 25 kilometer. De start en finishlocatie is Hotel Kom op de Markt in Sint Maartensdijk. De routes laten de mooiste plekjes zien in en rondom het dorp.
De 15 en 25 kilometer is meer bedoeld voor de geoefende wandelaar en de 5 en 10 kilometer is meer geschikt voor de jeugdige of de recreatieve wandelaar.
De diverse afstanden die gelopen worden zijn met blauwe pijlen aangegeven en bij de start krijgt u ook nog een routebeschrijving.
Gewandeld wordt er over grotendeels verharde wegen maar ook langs de natuurgebieden in de Pluimpot.

Start
De starttijden zijn 25 km van 9.00 tot 11.00 uur; 15 km van 9.00 tot 13.00 uur; 10 km 10.00 tot 14.00 uur; 5 km 10.00 tot 14.30 uur. Halverwege is er een rust en controlepost ingericht bij restaurant Smaek aan de Gorishoeksedijk. Hier kunt u warme chocomel of andere drankjes verkrijgen.
Bij terugkomst in hotel Kom staat er voor iedere wandelaar een kop heerlijke snert klaar. Na het wandelen kunt u nog gezellig samen zijn en napraten over het verloop van deze snerttocht. Tijdens de wintermarkt kunt u bij het kraampje van de Oosterscheldestappers ook nog een beker snert kopen voor thuis.
Mocht u nog behoefte hebben om van deze wandeltocht een verslagje te maken stuurt u dit dan naar het secretariaat van de club dan hebben wij tevens iets voor de nieuwsbrief. [l]