Nazorg voor kankerpatiënten

SINT-MAARTENSDIJK - Het is november en volgens traditie de maand voor een alternatief bestuur. De heer Jacob Hoogenboom uit Stavenisse kwam vertellen over het ontstaan en wat de Roparun inhoud.

De Roparun was bij de vele aanwezigen wel bekend, de loop van Parijs naar Rotterdam en nu ook vanuit Bremen. Verder vertelde hij over de stichting OOK. Deze stichting is in 2011 uit de Roparun ontstaan. De stichting OOK staat voor Optimale Ondersteuning bij Kanker. Deze stichting houdt zich bezig met het begeleiden en de nazorg voor kankerpatienten. Naast professionele krachten draait deze stichting op de inzet van vrijwillergers. De nazorg voor kankerpatiƫnten is op dit moment nog verre van optimaal. De stichting OOK probeert hierin verbetering te brengen. Het was een boeiend en indrukwekkend verhaal. Daarna heeft men de namen bekend gemaakt voor een nieuw alternatief bestuur.
Het bestaande bestuur Vrouwen van Nu Sint Maartensdijk kreeg een extra dank je wel en een witte roos.We kunnen terugkijken op een mooie en interessante avond. [l]