Afbeelding
Foto: Shutterstock

De laatste loodjes en dan...: de kerstborrel!

Eindelijk Kerstmis! Eindelijk even rust, even op adem komen met familie en vrienden na de traditioneel voor bedrijven drukke decembermaand.

Bij veel bedrijven wordt deze drukke periode afgesloten met de zogeheten kerstborrel. Doorgaans een avond kort voor de kerstdagen in een horecagelegenheid waarop niet alleen de decembermaand, maar ook de rest van dit jaar wordt geƫvalueerd. Heeft het jaar gebracht wat werkgever en werknemer zo'n twaalf maanden geleden voor ogen hadden? Want daar begint de borrel meestal mee: met een terugblik. Net zoals de nieuwjaarsborrel van over enkele weken meestal begint met een vooruitblik op 2020.

BOB

Na het officiƫle gedeelte gaan de remmen los en wordt menig biertje of wijntje gedronken. Aan de bar, aan de statafel of ergens in een loungehoekje. Niet zelden komt het daarbij voor dat hoe langer de borrel duurt, de verhalen steeds sterker worden! Goed, voor die ene keer mag dat! Even ontspannen met je collega's, waarvan het niet ondenkbaar is dat eentje ervan zich heeft opgeworpen als de BOB van de avond om je na een promille rijke avond netjes thuis af te zetten.

Om vervolgens heerlijk ontspannen thuis (of elders) met familie, vrienden en kennissen de kerstdagen in te gaan en de dagen naar Oud en Nieuw. Proost!!![l] FOTO SHUTTERSTOCK