Nieuw Borgvliet met de hakken over de Westerschelde

BERGEN OP ZOOM - De Borgvlieters heersten in het miezerige Sluiskil maar het veld was goed bespeelbaar nadat de mannnen van Sluiskil eerst nog even zand hadden aangebracht in het gebied vlak voor de doellijn. Al na 5 minuten schoot David Paluch de toegekende strafschop feilloos binnen nadat de penetrerende Jibbe Schouwenaars binnen het 16-meter gebied was neergehaald.

De veelvuldig opkomende rechtsback Bas passte vanaf de achterlijn op dezelfde Jibbe maar hij schoot helaas over. De Borgvlieters heersten in het miezerige Sluiskil maar het veld was goed bespeelbaar nadat de mannnen van Sluiskil eerst nog even zand hadden aangebracht in het gebied vlak voor de doellijn.
Benny, Frans en Jibbe combineerden naar hartenlust op het middenveld en zetten de voorwaartsen Mick, Geert en Stefan aan het werk die soms alleen door te hard ingrijpen van de Sluiskillers konden worden gestuit. De ijverige maar niet gelukkig spelende Geert kopte en schoot net naast. De 0-2 kon niet uitblijven en die kwam er dan ook in de 27e minuut toen Michiel een stuiterende voorzet gaf op de goed vrijgelopen Stefan die van dichtbij keihard inschoot: 0-2, dikverdiend. De thuisploeg kreeg slechte 1 kans maar die pareerde invaller doelman Mohammed bekwaam.Na de rust een iets beter Sluiskil, de beste kansen waren echter voor de Oranje-zwarten maar de afronding was ondermaats. Benny, weer strateeg op het middenveld, zette na krap een uur goed door en schoot van 16 meter hard en laag de 0-3 binnen. Mohammed redde knap op een kopbal maar dat was dan ook het enige gevaarlijk moment na rust voor zijn heiligdom. Geen vuiltje aan de lucht leek het totdat in de 81 en 82e minuut de gastheren met 2 prima doelpunten de verdiende zege zomaar in gevaar brachten. Maar het bleef door goed ingrijpen in de laatste minuten van Finnian en David terecht 2-3.