Battle Of The Century film wordt compleet vertoond.
Battle Of The Century film wordt compleet vertoond. onbekend

Laurel en Hardy filmavonden weer van start in Bergen Op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdagavond 11 januari weer een filmavond met Laurel en Hardy georganiseerd door de Bergse Jitterbugs Tent. Dit jaar beginnen zij met een bijzondere film. De recent gevonden “The Battle Of The Century” zal compleet worden vertoond. Ook een teruggevonden Oliver Hardy solo uit 1915, Something In Here Eye, zal te zien zijn. Dit is één van de oudste films die er van Hardy momenteel beschikbaar zijn.

In The Battle Of The Century uit 1927 staat Stan Laurel in de boksring samen met zijn manager en trainer Oliver Hardy. Er moet gevochten worden tegen “Donderslag” Callahan. De scheidsrechter is partijdig en doet zijn best om Callahan te laten winnen. Na de wedstrijd lopen de jongens een verzekeraar tegen het lijf en die wil Oliver een verzekering laten afsluiten voor Stan. Ollie wil toch echt wat geld vangen en doet zijn best om Stan te laten verongelukken met behulp van een bananenschil. Dat lukt niet helemaal en er ontstaat echt een gevecht van de eeuw, een taartengevecht wel te verstaan. Duizenden taarten vliegen door de lucht!

In Towed In A Hole uit 1932 verkopen Stan en Ollie vis dat vers uit de zee gevangen is. Stan krijgt een briljante ingeving, om meer winst te maken. Als zij zelf hun vis zouden vangen, dan zou de tussenhandel worden uitgeschakeld. De mannen besluiten een boot te kopen dat zij alleen nog maar hoeven op te knappen. Klussen met kijkers, maar dan in de jaren dertig.

Hoofdfilm
De hoofdfilm komt uit 1939 en dat is Blockheads. Stan en Ollie zijn twee maatjes die dienen in de Eerste Wereldoorlog in 1917. Stan krijgt de opdracht om een post te bewaken. Ollie vertrekt met alle soldaten naar de linie. Stan blijft achter en een jaar later is de oorlog ten einde. Stan volgt zijn opdracht trouw en beseft niet dat de oorlog afgelopen is. Zo’n twintig jaar later beschiet hij een vliegtuig dat over zijn post vliegt. Bijna een fatale vlucht, maar de piloot verteld hem dat de oorlog al twintig jaar geleden is geëindigd. Hij neemt Stan mee, die in het veteranenhuis beland. De krant besteed er aandacht aan en zo komt Ollie erachter waar zijn verloren gewaande makker zit. Hij besluit Stan op te zoeken en hem mee naar huis te nemen…

De filmavond zal rond de klok van 20.00 uur beginnen in de Raayberg in Bergen op Zoom. Reserveren: jitterbugstent@gmail.com. [l]