Charlie Jumelet op zijn fietskoerier.
Charlie Jumelet op zijn fietskoerier. Foto:

Bergse ondernemer begint fietskoeriersbedrijf

BERGEN OP ZOOM – Vanaf heden is Bergen op Zoom en omgeving een echte fietskoerier rijker. De jonge Bergse ondernemer Charlie Jumelet is een fietskoeriersbedrijf begonnen genaamd Stadvracht.

Met zijn bedrijf wil hij een slim en duurzaam antwoord zijn op de problematiek rondom stadsdistributie en pakketbezorging. "Het doel is het aantal verkeersbewegingen en de C02 uitstoot te verminderen", vertelt hij. "Er is zoveel mogelijk per vrachtfiets. Onderzoek wijst uit dat een heel groot deel van het goederenverkeer in een stad per fiets zou kunnen".

Fietskoeriers zijn sneller, schoner en stiller dan auto's. En door het gebruik van bakfietsen en aanhangers beperken de fietskoeriers zich niet enkel tot eenvoudige pakketten. Zo kan Stadvracht ook medicijnen bezorgen voor apothekers, bloemen van bloemisten, technische onderdelen van bedrijven, er is heel veel mogelijk. Naast bezorgen in en om Bergen op Zoom bezorgt Stadvracht ook zendingen door heel Nederland. Dit gebeurt in samenwerking met het transportnetwerk van Fietskoeriers.nl. Zij leveren in 31 steden per vrachtfiets en daarbuiten met auto's die rijden op biobrandstoffen. Een duurzame oplossing voor webshops en bedrijven die liever gebruik maken van een groene lokale onderneming dan van de bekende multinationals. "We starten klein en ik zal in het begin veel zelf doen.", zegt Charlie. "Uiteindelijk hoop ik dat iedereen in de omgeving niet meer vreemd omkijkt als er een fietskoerier van Stadvracht voorbij rijdt."

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk voor meer informatie op:
www.stadvracht.nl [l]