De Sneeuwman op avontuur, een echte familievoorstelling.
De Sneeuwman op avontuur, een echte familievoorstelling. © Snowman Enterprises Ltd

Unieke muzikale vertoning De Sneeuwman door EMM

BERGEN OP ZOOM - Onder de titel 'EMM Speelt Met Sneeuw' komt harmonie Eendracht Maakt Macht op zondag 13 januari met een unieke voorstelling in de theaterzaal van het CKB. Ze verzorgen namelijk de muzikale begeleiding van de bekende animatiefilm 'The Snowman' van Raymond Briggs en muziek van Howard Blake.

Het verhaal gaat over een jongetje die een levensgrote sneeuwman heeft gemaakt. Voordat hij gaat slapen kijkt hij vanuit zijn slaapkamer vol trots naar de sneeuwman beneden in de tuin. Om middernacht schrikt hij wakker en ziet hij dat de sneeuwman tot leven is gekomen. Samen gaan ze op ontdekkingstocht en beleven ze fantastische avonturen.

Een waar cult-gebeuren

De Sneeuwman is een winterklassieker die sinds 1982 over de hele wereld ieder jaar opnieuw wordt bekeken. Het is een echte familievoorstelling voor kinderen vanaf vijf jaar, maar ook hun ouders zullen meegenieten. De melodie van 'walking in the air' zal iedereen bekend in de oren klinken. De uitvoering met levende muziek is in Engeland een echt cult-gebeuren. In tal van steden staat deze productie in kerken en schouwburgen met voorstellingen voor de hele familie rond de Kerst op het programma. Dit jaar kwam zelfs de Royal Philharmonic Orchestra met een uitvoering in de beroemde Royal Albert Hall. EMM heeft in dat opzicht zijn bijnaam van 'De Fiel' mee en rekent alleen daarom al op veel belangstelling.

Uitdaging

De Sneeuwman is een co-productie van EMM en het CKB. Voor dirigente Inge Kegel-Verbraak en de muzikanten van EMM is het een hele uitdaging om precies synchroon met het vertonen van de film te spelen. Aangevuld met het CKB Kinderkoor onder leiding van Monique Jimkes en verteller Roel van der Velden, zet EMM aan het begin van het nieuwe jaar met De Sneeuwman een vernieuwende productie neer.

Informatie

Er zijn op 13 januari twee voorstellingen van ieder ongeveer 30 minuten. Aanvang 13.30 en 15.00 uur. Kaarten via www.demaagd.nl en bij de Cultuurbalie van het VVV kantoor.[l]