Zwemmers en ouders springen het water in in de Melanen.
Zwemmers en ouders springen het water in in de Melanen. Jacqueline Heijboer

Krabben duiken het nieuwe jaar in

BERGEN OP ZOOM - De minioren zwemmers van zwemvereniging de Krabben trainen trouw twee keer in de week in de zwembubbel van zwembad de Melanen in Halsteren. Driekwart jaar nadat het zwembad de Schelp zijn deuren sloot en daardoor veel zwemmers stopten of hun heil elders zochten, ziet de leiding voorzichtig het ledental weer wat toenemen. Daar zijn de trainers blij mee.

Om het nieuwe jaar gezellig in te luiden waren de leden en hun ouders uitgenodigd om samen met kleding aan, het zwembad in te duiken. De ouders deden mee aaneen korte zwemtraining en na het letterzwemspel, brachten de zwemmers en hun ouders een toast uit op een sportief nieuw zwemjaar. De zwemleiding maakt de trainingen zo aantrekkelijk mogelijk en doordat er minder kinderen in het bad liggen is er veel individuele aandacht, dat is een voordeel.
Er wordt nog steeds deelgenomen aan regionale wedstrijden, zij het alleen op recreatief niveau. Samen met de jeugd van de waterpolo zijn we gaan bowlen en in mei gaan we ook weer gezellig op zwemkamp, aldus trainer Jacqueline Heijboer. ‘We dromen al een beetje van de gerenoveerde Schelp, maar eerst nog de winter doorkomen in de Melanen. We houden de moed erin!’ Kinderen die een kijkje willen nemen kunnen elke maandag om 18.30 uur een kijkje komen nemen. [l]