Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Jubileum Lowys Porquin overal uitgebreid gevierd

BERGEN OP ZOOM - De kinderen van het IKC Sancta Maria hebben het 25-jarig bestaan van de Lowys Porquin Stichting afgelopen week uitgebreid gevierd. In de sporthal aan de Boulevard gaven de kinderen onder begeleiding van circus Rotjeknor een circusvoorstelling voor alle ouders.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Lopen op een grote bal, jongleren en acrobatische fratsen. De 350 leerlingen van IKC Sancta Maria draaiden er woensdagochtend hun hand niet voor om. Zij gingen al vroeg in de ochtend aan de slag om alle onderdelen van het circus onder de knie te krijgen. En dat resulteerde om 11.45 uur in een grote circusvoorstelling voor alle ouders. Directeur Winfried Brok is trots op 'zijn' leerlingen. "De voorstelling is natuurlijk leuk, maar het leukste van de dag waren eigenlijk gewoon de voorbereidingen. De kinderen gingen onder begeleiding van de mensen van Rotjeknor en de leerkrachten en hulpouders allerlei kleine circusworkshops langs. Hun enthousiasme en hoe goed ze samenwerkten is natuurlijk het allermooiste. Voor mij is dat het hoogtepunt."

Jubileum

De circusochtend werd gehouden omdat de Lowys Porquin Stichting 25 jaar bestaat. Daarom hadden alle basisscholen en kinder- en peuteropvangcentra vandaag een speciaal feestprogramma. Hoe dat eruit zag, was op iedere school anders. Maar nergens ging het feestelijke jubileum van de stichting ongemerkt gaan, verzekert Bert Schluter. ""Alle scholen en opvangcentra hadden een speciale feestplanning vandaag. Maar wat ze precies gaan deden, daarin hebben we ze vrij gelaten. Er was woensdag slechts één eis, namelijk: de kinderen moesten voorop staan."

Personeel

Vrijdagavond was er een feest voor het personeel, en ook werd er nog een speciale borrel gehouden in Gertrudiskerk voor genodigden. De Lowys Porquin Stichting is de overkoepelende stichting van vele basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvangcentra in de regio Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen. Onder andere het IKC Sancta Maria, de Marco Polo, de Toermalijn, De Wegwijzer en de Springplank zijn hier een onderdeel van.[l]