Nationale Voorleesdagen
Nationale Voorleesdagen CPNB

De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - Van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari staat het voorlezen centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Zo ook in Bibliotheek Het Markiezaat.

Ieder jaar maakt een jury van bibliothecarissen een Top Tien van de mooiste prentenboeken bekend. Daaruit wordt Het Prentenboek van het Jaar gekozen. De winnaar is dit jaar Een huis voor Harry van Leo Timmers. Dit boek is te leen in de bibliotheek.

Vingerpoppetje cadeau
Er valt een hoop te ontdekken in de bibliotheek voor peuters en kleuters: voorlees- en liedjesboeken, puzzels en dvd’s. Het lidmaatschap voor kinderen is gratis! Peuters en kleuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden, krijgen een vingerpoppetje van Harry cadeau. Voorlezen wordt zo nog leuker. Op=op!

Voorleesfeest
Voorlezen is elke dag een feest! Het is niet alleen een heerlijk moment, maar het heeft ook een positief effect op de fantasie, woordenschat en het tekstbegrip. Kom daarom naar het voorleesfeest voor peuters. Iedere woensdag leest een medewerker van de bibliotheek van 10.30 tot 11.00 uur voor in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen. In de Bibliotheek Bergen op Zoom kunnen kinderen van 3 t/m 8 jaar iedere woensdag van 15.00 tot 15.30 uur luisteren naar mooie, spannende, gekke verhalen.

Meespeelvoorstelling
Woensdag 23 januari speelt Go! Impro van 14.30 tot 15.00 uur de vrolijke meespeelvoorstelling Een huis voor Harry in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Het is geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 8 jaar. In deze voorstelling zien ze dingen die niet in het bekroonde boek staan én ze ontdekken nog veel meer over Harry. De kinderen mogen kijken, meebeslissen waar het over gaat én ook meespelen.

Voorleeswedstrijd
Zaterdag 26 januari organiseren de VoorleesExpress en Bibliotheek Het Markiezaat de eerste voorleeswedstrijd voor volwassenen. Wie wordt de VoorleesHeld van het Markiezaat? De wedstrijd begint om 13.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen. Deelnemers lezen tijdens de wedstrijd een fragment voor uit hun favoriete (prenten)boek voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Alle kinderen van deze leeftijd die graag luisteren naar mooie verhalen mogen deze wedstrijd niet missen.

Baby- tot Kleutercafé
Het Baby- tot Kleutercafé is dé ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers: samen ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van baby’s en peuters. Het komende café staat ook in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Er is aandacht voor de Prentenboeken TopTien. Uit één van de hartverwarmende boeken gaat bibliotheekmedewerker Saskia Bousie voorlezen: Waar is beer? van Emily Gravett. Daarnaast vertelt Saskia honderduit over het belang én plezier van voorlezen. De bezoekers krijgen ook heerlijke voorleestips. Ouders, verzorgers én hun kinderen zijn van harte welkom op maandag 4 februari (de Bibliotheek Hoogerheide), woensdag 6 februari (de Bibliotheek Steenbergen) en donderdag 7 februari (de Bibliotheek Bergen op Zoom), van 9.30 tot 10.30 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Graag aanmelden via activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl [l]