Sandra de Groot (links) en Mandy van der Schans gaan kankerpatiënten eens lekker in de watten leggen.
Sandra de Groot (links) en Mandy van der Schans gaan kankerpatiënten eens lekker in de watten leggen. Foto:

Lekker in de watten

BERGEN OP ZOOM - Zo eng en bijzonder als het vroeger was, zo normaal is het vandaag de dag. We kennen allemaal wel iemand die er op de een of andere manier te maken heeft gehad met (een vorm van) de ziekte kanker. Daar weten Mandy en Sandra over mee te praten.

"Alweer helaas, we hebben in onze familiekring al te veel geliefden moeten laten gaan', zegt Sandra. Ook Mandy heeft onlangs iemand verloren aan de gevreesde ziekte, vanwaar ze op het idee kwam er maar eens een keer iets voor te gaan doen. De meiden kijken vrolijk, maar hebben toch al een en ander te verduren gehad. 'Wij kunnen het natuurlijk niet stoppen, maar we kunnen wel helpen en op een bepaalde manier de organisatie steunen'. Ze bedachten een initiatief en niet veel later was 'Ladies Cancer Day' geboren. Het enthousiaste tweetal gaat de 'onfortuinlijken' eens lekker in de watten leggen. 4 februari is het World Cancer Day en daar willen ze uiteraard op inspelen. Mandy en Sandra willen graag wat doen, maar wel iets wat direct bij de mensen aankomt. 'We willen de blik in hun ogen tijdens dat gelukkige moment zelf zien'. 4 februari staat Sandra's kapsalon 'Hem & Haar', in het teken van 'World Cancer Day'. Vrouwen kunnen zich aanmelden voor een onvergetelijke verwendag met alles erop en eraan. Haar, handen en voeten worden op deze dag volledig en kosteloos verzorgd door de twee initiatiefneemsters, bijgestaan door nog een aantal vrijwillige vakvrouwen in de verschillende disciplines. Altijd, maar zeker ook op deze dag, kan er haar gedoneerd worden voor stichting 'Haarwensen', waarmee prachtige cosmetische pruiken gemaakt worden voor kinderen die tijdens hun ziekte door de behandelingen hun haar verliezen. Een kleine moeite, toch zeker als je de gelukkige kindergezichten ziet. De twee hopen op een gigantische aanloop en kunnen eigenlijk niet wachten tot het moment daar is. Het zal een onwaarschijnlijk drukke dag worden met deze keer eens geen geld in de la. 'Die winst vinden we wel terug in de onbetaalbare geluksmomenten'…
De verwendag is voor dames die vechten tegen kanker. Je kunt jezelf of iemand anders gratis aanmelden voor een dag vol verwennerij: haar, make-up, nagels en veel meer. Aanmelden kan tot 31 januari 2019.

Kapsalon Hem & Haar, Zonneplein 11, 4624 BC Bergen op Zoom, 0164-240743. [l]