Themabijeenkomst over verdroging Brabantse Wal in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Vrijdagavond 25 januari organiseert de Brabantse werkgroep van de Partij voor de Dieren een thema-avond over de verdroging van de Brabantse Wal. De avond is in Les Vedettes in Bergen op Zoom en begint met een (plantaardig) diner, waarna twee lezingen worden gehouden. De avond sluit af met de vertoning van een stuk van de film One Single Planet, dat specifiek over water gaat. Het belooft een interessante avond te worden voor zowel mensen die meer willen weten over klimaatverandering en extreme weersomstandigheden, als voor inwoners van het gebied Brabantse Wal.

Werkgroep Partij voor de Dieren Brabantse Wal wil je tijdens deze avond graag leren kennen onder het genot van een etentje. Geïnteresseerden kunnen ook het etentje overslaan en alleen de rest van het programma volgen, wat gratis is. Het diner start om 18.30 uur en de lezingen om 20.30 uur.

De eerste lezing is van Paranka Surminski, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Noord-Brabant. Zij zal ons vertellen over de visie en aanpak van de Partij voor de Dieren met betrekking tot droogte, een thema dat sinds afgelopen zomer erg leeft bij mensen. Ze zal daarbij inzoomen op de verdroging van de Brabantse Wal. Paranka is ook lijstduwer voor Waterschap Brabantse Delta. Na een korte pauze zal Cynthia Pallandt, lijsttrekker van Partij voor de Dieren voor waterschap Brabantse Delta, vertellen over de plannen die de partij heeft binnen het Algemeen Bestuur van het waterschap.

Les Vedettes Café Culturel bevindt zich aan Lievevrouwestraat 27 in Bergen op Zoom. De kosten voor het etentje zijn 17,50 euro per persoon, exclusief drankjes. Dit bedrag dient vooraf over te worden gemaakt. Er kunnen maximaal 35 mensen aansluiten bij het diner, dus wees er snel bij! Het bijwonen van de lezingen is gratis. Geef je op via brabant@partijvoordedieren.nl.[l]