Loïs tijdens haar vloeroefening. FOTO TRAINSTER KARIN
Loïs tijdens haar vloeroefening. FOTO TRAINSTER KARIN trainster Karin

Loïs Hartog plaatst zich voor kwartfinale turnen

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen zaterdag 19 januari stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Loïs Hartog (Dynamo Roosendaal) uit Halsteren. Dit keer de tweede plaatsingswedstrijd in het district. De eerste wedstrijd had Loïs al succesvol afgesloten met een tweede plaats.

Iets minder druk dus deze wedstrijd, want plaatsing voor de kwartfinale was al veilig gesteld. Loïs begon dus redelijk ontspannen aan de wedstrijd. Vloer was wat netter dan tijdens de vorige wedstrijd. Ze kreeg hiervoor dan ook een 12,95 pnt. Een keurig cijfer. Sprong is meestal niet Loïs haar beste toestel, maar dit keer keurig. Met een 13,525 pnt. zelfs het derde punt van de wedstrijd. Brug is normaal gesproken haar beste toestel, maar tijdens de w-up kreeg ze de afsprong niet onder controle, wat resulteerde in een val tijdens de wedstrijd. Ondanks de val toch nog een 13,50 pnt. Het laatste toestel balk begon wat wiebelig, maar gelukkig geen vallen. Een 12,60 pnt.

Met een totaalscore van 52,575 pnt. een mooie 6e plaats voor Loïs, met nog wat ruimte voor verbetering.

Loïs is dankzij haar prestaties geplaatst voor de kwartfinale in het landelijke circuit, op weg naar het Nederlands Kampioenschap. En heeft zich met zekerheid geplaatst voor de regiofinale op 3 februari as. in Zierikzee en de regionale toestelfinales op 16 februari in Breda op de toestellen, sprong, brug en balk. Vloer is nog even afwachten.

Nu nog even de puntjes op de i zetten voor het vervolg van dit turnseizoen. [l]