Prikbord

Kidskerk

Woensdag 23 januari is er voor de kinderen van de Basisschool-leeftijd een bijeenkomst van Kidskerk die start in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk. Die middag wordt er een bezoek gebracht aan het Nieuwe ABG.

Geloof Verbeeld

Donderdag 24 januari gaat Geloof Verbeeld naar Dordrecht. Bezoek aan de Grote Kerk waar 400 jaar Dortse Synode wordt herdacht. Er is een rondleiding om 14.15 uur. Nadere inlichtingen parochiecentrum, tel: 233574.

On the move

Vrijdag 25 januari 19.15 uur tieneravond in het praathuis van de Lourdeskerk.

Kinderwoorddienst

Zondag 27 januari tijdens de viering van 11.00 uur in de O.LV. van Lourdeskerk.

Gebedsweek van de Eenheid van de Christenen

Van 20 t/m 27 januari is de Gebedsweek van de Eenheid van de christenen met als thema dit jaar 'Recht voor ogen'. Van maandag t/m vrijdag is er om 12.15 uur een Middaggebed in de dagkerk van de St.-Gertrudiskerk, mede verzorgd door voorgangers van christelijke gemeenschappen.Zondag 27 januari is i.v. hiermee om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk een oecumenische viering met als voorgangers ds Willem Vermeulen en diaken Jan Foesenek.

Lofprijsavond

Woensdag 30 januari om 19.30 uur in de grot van de Lourdeskerk.

Vesper

Vrijdag 1 februari 19.00 uur Vesper in de grot van de OLV van Lourdeskerk met als voorganger pastoor Paul Verbeek.

The Next Step

Vrijdag 1 februari komen de jongeren van The Next Step weer bijeen om 19.30 uur in het Cantatorium van de St.-Gertrudiskerk met als spreker bisschop Liesen.

Zin op Zaterdag

Zaterdag 2 februari 19.00 uur Zin op Zaterdag in de St.-Gertrudiskerk met als thema 'levensmoed'. Dr. Eric Cossee verzorgt deze lezing ook aan de hand van persoonlijke ervaringen. Spreken over levensmoed raakt het persoonlijk leven van een ieder. Zonder de "moed om te zijn" zouden we niet kunnen bestaan. Maar zonder te refereren aan persoonlijke ervaringen is het moeilijk dit onderwerp ter sprake te brengen. Dr. E.H. Cossee is emeritus hoogleraar kerkgeschiedenis en emeritus remonstrants predikant. Zie elders in de Bode voor meer info.

Presentatieviering vormelingen

Zondag 3 februari in de Eucharistieviering om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk presenteren de vormelingen zich. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en pastor Fredi Hagedoorn.

Terugkomviering dopelingen

Zondag 3 februari terugkomviering om 14.00 uur in de St.-Gertrudiskerk van de dopelingen van het afgelopen jaar met hun ouders, broertjes en zusjes en familie. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en de diakens Jan Foesenek en Anton Janssen.

Eerste communicanten

Zondag 3 februari 2e thema-ochtend om 9.55 uur op basisschool 't Palet.

Wereldjongerendagen

Van 22 tot en met 27 januari zijn de Wereldjongerendagen (WJD) in Panama. Uit Nederland zijn daar 130 jongeren aanwezig. De eerste week staat in het teken van de ontmoeting met de Kerk in Panama en de lokale cultuur. De jongeren, waaronder een jongere uit de Lievevrouweparochie, zijn te gast in een parochie en slapen bij gastgezinnen. Het beloven bijzondere WJD te worden rond het thema dat paus Franciscus, verwijzend naar Maria, heeft gekozen: "Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord" (Lucas 1, 38).Van 25 t/m 27 januari is er een parallelweekend op Ameland, WJD@home. Uit de Lievevrouweparochie nemen pastor Fredi Hagedoorn en een jongere deel. De eucharistieviering op televisie (NPO 2, 10.30 uur) wordt zondagochtend 27 januari vanaf Ameland uitgezonden. [l]