Rozenkruis en Gnosis, een innerlijke verkenning,
Rozenkruis en Gnosis, een innerlijke verkenning, Foto:

AGENDA

Zaterdag 26 januari

Postzegelruilmiddag

12:00 | Hof van Ram

Op 26 januari houdt de Heemkunde " Halchterth" in samenwerking met postzegelvereniging "Onderling Contact" hun eerste ruilmiddag in 2019. Deze postzegelsessie wordt gehouden in het Hof van Ram", De Beeklaan 29a in Halsteren. De besturen van beide verenigingen nodigen graag belangstellenden en leden uit om deze postzegelsessie bij te wonen. De postzegelmiddag begint om 12.00 uur en eindigt omstreeks 16.00 uur, de toegang is vrij en men kan gemakkelijk en kosteloos parkeren. Een unieke gelegenheid om uw postzegelverzameling aan te vullen of kennis te maken met deze gezellige en boeiende hobby.

Concert met expositie

20:00 | Martinuskerk

Zaterdagavond 26 januari geven 'Die Bachfreunde' o.l.v. Nigel Hutson een concert in de Sint Martinuskerk, Dorpsstraat 20, Halsteren om 20.00 uur. Tijdens het concert tevens expositie van Marianne Asselbergs, kunstschilder en van Edith Fiktorie, tekenaar. Het gevarieerde en aantrekkelijke programma bestaat uit een aantal klassieke werken van Bach, Händel, Albinoni en Telemann. 'Die Bachfreunde' is een enthousiaste groep van 11 amateurmusici die regelmatig meewerken aan kerkdiensten. Toegang is gratis. Vrije gift na afloop van het concert ter bestrijding van de onkosten. Met een drankje is er dan gelegenheid om met de kunstenaars na te praten. Meer info: Constance Brugmans-Bergijk, 06-22243445.

Zondag 27 januari

Oecumenische viering

10:30 | Martinuskerk

De oecumenische werkgroep Halsteren wil u gaarne uitnodigen voor de dienst in de Sint Martinus kerk te Halsteren om 10.30 uur op zondag 27 januari. Thema: recht voor ogen. Zoek het RECHT en niets dan het recht Voorgangers in deze dienst zijn Yolanda van Steekelenburg en Dominee Henk van het Maalpad. De cantorij van de Sint Quirinus parochie en de Sint Martinus kerk o.l.v. mw. Annemiek Vogels. Er is geen dienst in de Sint Quirinus kerk te Halsteren.

Dinsdag 29 januari

Rozenkruis en Gnosis

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Dinsdag 29 januari start bij het Lectorium Rosicrucianum, de eerste van 8 bijeenkomsten, waarin gaan we op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering. Gnosis wordt wel verklaard als de diepere kennis in mens, wereld en godsdienst, die leidt tot inzicht. In gnostieke geschriften wordt gezegd: Gnosis is een kracht of een licht dat niet voortkomt uit de ons bekende natuur, maar uit de goddelijke liefde. Gnosis maakt zich kenbaar aan hen die daarvoor ontvankelijk zijn. Dinsdag 29 januari, 20.00-22.00u, Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom; http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Die Bachfreunde.