Bibliotheek Het Markiezaat organiseert voorleeswedstrijd voor basisscholen

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 2 februari organiseert de Bibliotheek Het Markiezaat de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Bergen op Zoom. De wedstrijd wordt van 9.15 tot 12.00 uur gehouden in de theaterzaal van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Niet alleen de voorleeskampioenen zijn van de partij, maar ze brengen een hoop fans mee die hen uit volle borst aanmoedigen!

Wie wordt de voorleeskampioen van de gemeente Bergen op Zoom?
De voorleeskampioenen van 17 basisscholen uit Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat zetten hun beste beentje voor en lezen een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek.
Het betreft: Imara Deckx (Basisschool De Biezenhof); Aimey Hall (Basisschool De Borghoek); Abrar Belhoua (Basisschool De Grebbe) ; Nora Sitsen (Basisschool Lodijke); Rukshana Manbodh (Basisschool Marco Polo); Quinty Slieker (Bassischool De Noordster); Lucy Daane (Basisschool Sancta Maria); Emma Ripmeester (Basisschool De Kreek); Xavi Siemerink (Basisschool De Welle); Cheyenne Bennaars (Basisschool Het Palet); Jolijn Niemantsverdriet (Basisschool De Krabbenkooi); Tinka Fokke (Basisschool De Springplank); Naoufal L’Marzguioui (Basisschool Oost) ; Amal Ezzaghrayri (Basisschool Anton van Duinkerken); Tugba Ilgün (Basisschool Het Kompas); Priscilla Linders (Basisschool Octopus); Jens Boer (Basisschool De Aanloop).

Jury
De juryleden Nick van den Bossche (Oud-leerkracht), Rianne Folkertsma (Medewerker VoorleesExpress) en Kenji Hetzscholdt (Voorleeskampioen Bergen op Zoom 2018) bepalen wie er met de beker naar huis gaat.
De lokale winnaars gaan door naar de regionale ronde. Als alles goed blijft gaan, wordt hij of zij zelfs Voorleeskampioen van Noord-Brabant. [l]