Veldteken 2019
Veldteken 2019 Ries de Waal

Veldteke 2019: 't is koers! De Vastenavend in met je eigen rugnummer

BERGEN OP ZOOM - Sinds zaterdag 26 januari zijn ze weer te koop; de veldtekens van de Bergse Vastenavend. Op vrijdag 25 januari zijn alle bekende verkoopadressen weer voorzien van ’t nieuwe veldteke. Van de opbrengst worden heel veel mooie vastenavendactiviteiten georganiseerd. En dit jaar is het veldteke nog bijzonderder, want je kunt er namelijk een prijs mee winnen!

Het zal je niet ontgaan zijn dat het motto dit jaar te maken heeft met het wielrennen. Dat komt in het veldteken van 2019 duidelijk terug, maar wel met een knipoog: de dikke banden race, racen op een gewone fiets waarvan alleen het stuur is omgedraaid. En wel zo dat de gewone fiets dan iets weg heeft van een wielrennersfiets. ’t Is koers, met die woorden is op d’n Ellefde van d’n Ellefde het licht op groen gezet voor het feest dat binnenkort in heel het Krabbegat gevierd gaat worden. Het peloton staat aan de meet te trappelen om het parkoers van de Vastenavend af te gaan leggen. Een koers dat je niet wilt missen, iedereen is welkom om mee te doen. Maar zoals bij iedere koers moet je natuurlijk wel een rugnummer hebben.

Uniek rugnummer
Als je een veldteken koopt, krijg je er dit jaar je eigen unieke rugnummer bij cadeau. En dat is nog niet alles. Met jouw unieke rugnummer kun je jezelf registreren aan het wielerfirmament van de Vastenavend. Als je een veldteken heb gekocht ga je naar www.stichtingvastenavend.nl. Daar kun je jezelf registreren en maak je kans om één van de geweldige belevenissen te winnen. Wat denk je bijvoorbeeld van meerijden in het officiële gedeelte van de koninginnenrit, weer op krachten komen tijdens een gezamenlijke maaltijd na de proloog of ’t startsein mogen geven voor de kinderkoers op de maandag. En je weet het, meedoen is belangrijker dan winnen. Je mag natuurlijk zoveel veldtekens kopen als je wilt, des te meer kans maak je om zo’n geweldige belevenis te winnen. Vanaf zaterdag 26 januari zijn de veldtekens te koop in de Bergse horeca, veel winkels, via de webshop van de Stichting Vastenavend en natuurlijk vanaf ’t Neuzebal bij de Boerinnekes. [l]