ICB-ers trekken Krabbegat in met de 'Schooibrief'

BERGEN OP ZOOM - De ICB-ers gaan weer op pad. Afgelopen week is het startsein gegeven voor de tweehonderd vrijwilligers die komende weken alle straten van het Krabbegat bezoeken om de 'schooibrief' af te leveren, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de vastenavend.

DOOR HANNEKE MARCELIS

"De bande opgepompt, de spiere gespanne, de kuite en de ketting ingevet: lat de VASTENAVEND mar komme!" Dat is hoe de 'schooibrief' van de stichting Vastenavend begint. Sinds afgelopen week worden de brieven weer bezorgd door de vrijwilligers van de Incasso Burgerij (ICB). De stichting vraagt in de brief alle inwoners om weer een financiƫle bijdrage te leveren aan de vastenavend zodat de optocht, kindervastenavend en tal van andere evenementen weer georganiseerd kunnen worden. "Of het nu de gele truidrager is of de hekkensluiter die bij u langs de deur komt, geef alstublieft gul, want zonder uw gift is het simpelweg niet mogelijk om het heerlijkste feest van de stad naar behoren te laten demareren", sluit de brief volledig in het motto van 't is koers' af.

Enkele dagen na het bezorgen van de brief komen de vrijwilligers langs de deur om het geld op te halen. Op 15 februari kunnen alle inwoners van Bergen op Zoom de vastenavendkrant op de deurmat verwachten.

Kaarten voor alle vastenavendactiviteiten zijn sinds afgelopen vrijdag in de verkoop gegaan. Lees daarover meer verderop in deze Bode.[l]

.