Enkele wijzigingen in selectie RKSV Halsteren

HALSTEREN - Het eerste zondag team heeft gedurende de kleine winterstop toch nogal wat zaken gehad, die hebben geleid tot enkele wijzigingen binnen de selectie. Omdat er een speler vertrok en een aantal spelers langdurig geblesseerd zijn en dat er tevens een belangrijke speler gedurende de rest van de competitie niet meer inzetbaar is, heeft de technische staf rondgekeken voor een mogelijke aanvulling. En dat is gelukkig voor zover we dat nu kunnen beoordelen ook gelukt.

Mutaties

Vertrokken naar België: Jerimo van de Bempt.

Tijdelijk gestopt: Thomas van der Spek.

Herstellende van langdurige blessures: Nishant Jagernath, Ellas Meijer en Jordi Nijs.

Nieuwe spelers: Sigournay Bandjar en Fouad Idabdelhay.

Baronie-Halsteren

Aanstaande zondag 3 februari staat er een belangrijke wedstrijd te wachten. Het gaat dan om de eerste plaats in de hoofdklasse. In de historie van de wedstrijdenreeks tegen de eveneens West-Brabantse club Baronie is het nog nooit gegaan om de eerste plaats in de rangschikking van de hoofdklasse. Halsteren dat afgelopen zondag vrij was zal zich deze week sterk moeten voorbereiden op een moeilijke wedstrijd in Breda. Baronie heeft afgelopen weekeinde gewonnen bij De Meern en is daarmee op de eerste plaats gekomen. Halsteren staat met 1 punt minder op de tweede plaats. De thuiswedstrijd in september 2018 werd gewonnen met 2-0 en gelet op de prima prestaties van beide teams tot nu toe wordt deze wedstrijd dan ook erg belangrijk.

Het feit dat er twee nieuwe jongens aan de selectie zijn toegevoegd, betekent nog niet dat zij al, indien nodig, inzetbaar zijn. Dan maar hopen dat de weersomstandigheden geen “sneeuw” in het eten gooit.

Voor het team van Halsteren zou het erg prettig zijn dat zoveel mogelijk supporters naar deze wedstrijd gaan om het team te ondersteunen, want de verwachting is dat het niet eenvoudig zal gaan.

Halsteren zaterdag 1-De Fendert 1

Het team van zaterdag 1 gaat dit seizoen nog niet zoals dat eigenlijk van een allesoverheersende kampioen van vorig seizoen met nagenoeg dezelfde selectie, mag worden verwacht. Natuurlijk is het een klasse hoger en vanzelfsprekend ook sterkere tegenstanders, maar het team krijgt het niet goed voor elkaar om een regelmatig veroverde voorsprong ook tot het einde vast te houden. En om dat toch voor elkaar te krijgen, zal er met nog meer energie en inzet moeten worden gewerkt om op die wijze de tegenstanders op de knieën te krijgen. Te beginnen zaterdag 2 februari 2019 thuis op sportpark De Beek tegen het team van De Fendert. Zij staan weliswaar op de 5e plaats met 22 punten terwijl Halsteren op de 10de plaats staan met 14 punten, maar gezien de kwaliteit van het team moet dat meer worden. Jongens laat je niet uit het veld slaan, en pak de tegenstander vanaf het begin strak aan dan komen de resultaten er ook wel. [l]