Een stevige uitdaging voor BBV 3 tegen BC Den Ossaert 2.

Uitdagende wedstrijd voor BBV 3

BERGEN OP ZOOM - Het team van BBV 3 trad zondag 27 januari aan tegen het sterke team van BC Den Ossaert 2, dat een stevige 3e plek in de poule bezet houdt. De vorige wedstrijd eindigde met 7-1 in het voordeel van Den Ossaert, dus er lag een stevige uitdaging in het vooruitschiet. Lijbert van Driel viel deze wedstrijd in.

In het damesdubbel probeerden Adrian Verdult en Femke Castenmiller een punt binnen te halen. De wedstrijd begon goed en het ging gelijk op. Na een stand van 10-10 in de eerste set, konden de dames van BBV 3 het helaas niet vasthouden. De dames van BC Den Ossaert 2 liepen steeds verder uit. De eindstand werd 12-21 in het voordeel van de tegenstander. De tweede set was helaas minder gelijkwaardig en eindigde in een 8-21 stand. Nicky Deleij en Lijbert hadden in de eerste set van het herendubbel eenzelfde soort ervaring. Tot 10-10 ging het gelijk op, maar daarna glipte de set langzaam uit hun handen met een 17-21 eindstand. Met goede moed werd de tweede set begonnen. Met een stand van 20-16 had BBV 3 nog één punt nodig om een derde set af te dwingen. Echter wist de tegenstander 3 setpoints te verdedigen en haalde daarmee ook de tweede set binnen met een stand van 23-21.

Ook in de enkelpartijen was BC Den Ossaert 2 een geduchte tegenstander. De winst van de eerste dames- en herenenkel partij ging naar hen. De tweede dames- en herenenkel partijen brachten meer hoop en bijna werden ze allebei binnen gesleept. Nicky won zijn partij vrij gemakkelijk. Hij moest in de tweede set nog wel even alle zeilen bijzetten om zijn achterstand van 9-15 om te zetten in de stand van 21-15 om hiermee de wedstrijd te winnen. Femke bleek een gewaagde tegenstander voor de dame van BC Den Ossaert 2. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk ging de winst naar de tegenstander.

Met alleen de gemengd dubbelpartijen nog in het vooruitschiet was het voor BBV 3 noodzakelijk om deze allebei binnen te slepen om toch nog wat punten te halen. De statistieken spreken in het voordeel van BBV 3. De gemengd dubbelpartijen komen als sterkste naar voren. En dat werd ook in deze wedstrijd weer bevestigd. Zowel Adrian en Lijbert als Femke en Nicky wonnen hun gemengd dubbel, waarmee de eindstand 3-5 werd. BBV 3 behoud hiermee stevig de 5e plek in de poule, waarin ze 46 games gewonnen heeft in 12 wedstrijden. In vergelijking met vorig seizoen is dit een enorme verbetering. Met nog 2 wedstrijden te gaan, kan deze verbetering alleen nog maar doorzetten.