Zonnepanelen op gemeentewerf worden realiteit

BERGEN OP ZOOM - Er worden komende maanden vijfhonderd zonnepanelen op de gemeentewerf gelegd. Dat maakten wethouder Andrew Harijgens en Wim van den Bergh van Stichting Energietransitie bekend.

DOOR HANNEKE MARCELIS

"Het is enorm fijn dat deze plannen nu concreet zijn. Dat zal de verkoop ook alleen maar stimuleren, omdat het nu voor mensen veel tastbaarder wordt", legt de wethouder uit. In totaal kunnen er zeshonderd panelen op de gemeentewerf worden gelegd. "We hebben goede hoop dat het nieuws dat de panelen eind mei gelegd gaan worden, nog wat laatste inwoners over de streep trekt zodat we ook die laatste participaties nog verkocht krijgen. In dat geval kunnen we er toch meteen zeshonderd kunnen leggen", legt Van den Bergh uit.

De participanten van het project zijn allen inwoners van de Bergse binnenstad. Zij mogen via de postcoderoos deelnemen aan het project. Voor inwoners van de binnenstad is het interessant, omdat ze zelf vaak geen ruimte hebben voor zonnepanelen of in een monumentaal pand wonen.

Wittenhorst

De gemeentewerf moet het eerste project van vele worden. De volgende die op de rol staat is het dak van Wittenhorst in Halsteren. Daarvan is de helft al verkocht, terwijl er nog amper gepromoot is. "Dat is natuurlijk geweldig", glundert Van den Bergh. Meer informatie over de projecten en over deelname en rendement vind je op www.ec-boz.nl[l]