Mantelzorg: Delen maakt Sterker

BERGEN OP ZOOM - Bij lotgenotencontacten hebben we allemaal een bepaald beeld. Van: “het luisteren naar andermans ellende, wat heb ik daar nou aan? Tot ik heb het al druk genoeg met mijn eigen situatie…?” Maar er is ook een andere kant...het delen van ervaringen kan ook opluchten.

Soms kan je zo vol zitten met de zorgen die je hebt, dat je het wil delen. Natuurlijk heb je mensen in je omgeving waar je het aan kwijt kunt, maar toch kun je je bezwaard voelen om weer je verhaal en zorgen bij hen neer te leggen. Het is dan fijn om met andere mensen te praten die weten wat het betekent om mantelzorger te zijn. Misschien ook wel een opluchting om te ervaren dat anderen je begrijpen en zich herkennen in je verhaal. Je staat niet alleen.

Lotgenotengroep

In Bergen op Zoom is een groep mantelzorgers die om de 2 maanden een ochtend bij elkaar komen in de Korenaere. Het is een veilige plek waar er (echt) geluisterd wordt naar je verhaal, ook al wil je het voor de zoveelste keer kwijt. En door het luisteren en delen van ervaringen, krijg je ook meer zicht op hoe je er zelf in zit en waar je krachten liggen, maar ook wat je nodig hebt. Dus je wordt ook sterker.

Daarnaast wordt er ook informatie gedeeld over komende activiteiten en nieuwe ontwikkelingen.

Voor 2019 gaat het om de volgende data steeds van 10.00-12.00 uur: 28 februari; 18 april; 20 juni; 15 augustus; 17 oktober; 19 december.

De locatie zal zijn: De Korenaere, Korenmarkt 7, 4611 RD Bergen op Zoom.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Katja Kley van Mantelzorg Bergen op Zoom. 06-40790700 of via info@mantelzorgboz.nl. [l]