06-aardappels-large
06-aardappels-large Foto:

Aardappelverwerker Lamb Weston breidt uit in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Frites, twisters, Potato Dippers, en aardappelvlokken. Lamb Weston produceert het allemaal. Het bedrijf verwerkt ieder jaar 500.000 ton aardappelen in de fabriek in Bergen op Zoom. De laatste jaren investeerde Lamb Weston/ Meijer al in de uitbreiding van de fabriek op de Theodorushaven, maar nu gaat het bedrijf ook nog een Technology Center in de gemeente verwezenlijken.

Afgelopen jaren investeerde Lamb Weston/Meijer al 120 miljoen euro in de realisatie van een tweede, geavanceerde productielijn. Dat is een nieuwe plek waar aardappelen op een duurzame manier worden gewassen, geschild, gesneden tot frites, voorgebakken, diepgevroren en verpakt. Maar ook behelsde het project een grondige modernisering van de bestaande productielijnen om aan de groeiende internationale vraag naar hoogwaardige aardappelproducten te kunnen voldoen. Gisteren heeft het Leadership Team van Lamb Weston / Meijer bekend gemaakt een volgende stap te gaan maken, namelijk het opzetten van een Technology Center voor een verdere productontwikkeling in de toekomst en daarmee een basis creƫrend voor verdere groei en bloei.

Een belangrijke investering waarmee Lamb Weston Meijer haar innovatiekracht wil versnellen met daarnaast werkgelegenheid voor ca. 45 a 60 hoogwaardige banen voor Engineering, Product Applications en Technology Development. De directie heeft zich daarbij laten leiden door het gegeven, dat Bergen op Zoom een centrale positie vervult in de agrofoodsector in Zuid-West-Nederland. Die keus werd vergemakkelijk door het gegeven dat het gemeentebestuur van Bergen op Zoom het belang van de agrofoodsector onderkent en dat als een kansrijke economische sector beschouwt die een versterking en uitbouw verdient, aldus de directie.

Wethouder Barry Jacobs van de gemeente Bergen op Zoom is blij met deze hoogwaardige investering en de komst van een technology center. ""Het bevestigt de keus die de gemeente eerder maakte om belangrijke accenten te leggen op de agrofoodsector en het verstevigt ongetwijfeld de positie van het Suikerlab of beter bevestigt die strategische keus. Fijn om te horen dat de directie van LambWeston dat ook expliciet onderkende en dat in haar beslissing liet meewegen." "Daarnaast", vervolgt wethouder Barry Jacobs, "draagt deze investering bij aan een vermindering van het vertrek van hoogopgeleide Bergenaren, de zogeheten brain drain. Wij hebben ons daarom graag sterk gemaakt voor deze bijzondere investering"