Scheldevogels te sterk voor Voltreffers

BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe jaar is voor Scheldevogels niet goed begonnen. Na een thuisnederlaag tegen OJC en een gelijk spel tegen SKV, is de achterstand opgelopen tot 5 punten met de koploper. Zaterdag 2 februari stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. In Oosterhout was Voltreffers de tegenstander.

Thuis had Scheldevogels met 22-11 gewonnen en dus zou dit geen probleem moeten zijn. Vertrouwen tanken was dan ook het devies in deze wedstrijd. In het begin van de wedstrijd is nog niet gelijk duidelijk wie er zal gaan winnen. Scores vielen om en om en Voltreffers kon de Bergse formatie aardig bijbenen. Toch weet Scheldevogels net voor rust een kleine voorsprong te nemen. Met een 8-10 stand wordt de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft was het zaak om de voorsprong uit te breiden en de overwinning binnen te slepen. Echter begon de wedstrijd steeds fysieker te worden, vooral vanaf de kant van Voltreffers. Dit resulteerde ook voor aan een gele kaart voor een van de spelers van Voltreffers. Hierdoor speelde ze zichzelf uit de wedstrijd en Scheldevogels deed wat het moet doen. Vooral blijven score. Aan het einde stond er een 12-23 uitslag op het scorebord. De punten konden mee naar Bergen op Zoom. Zaterdag speelt het Bergse team een thuiswedstrijd. Ditmaal is Hebbes te gast in Sporthal Tuinwijk. Zij zijn de koploper, dus Scheldevogels zal de punten graag in Bergen op Zoom willen houden. Aanvang 16:00 uur.

Overige uitslagen

Het tweede team was vrij en de wedstrijd van het derde werd afgelast. Helaas had de tegenstander geen team.

Het vierde speelde ook in Oosterhout, tegen het tweede team van Voltreffers. Helaas kwam het Bergse team te kort en verloren met 22-3.

Ook B1 was vrij. C1 speelde wel, thuis tegen Springfield C1 uit Hoeven. Een gelijk opgaande wedstrijd, maar door een goede eindsprint hielden ze de punten in Bergen op Zoom. 6-3 winst.

D1 mocht aantreden tegen Vios D1 uit Willemstad. Ze speelde een erg goede wedstrijd, gingen zelfs met voorsprong de rust in. Helaas wist Vios zich terug te knokken en de winst mee te nemen, 4-5.

E1 speelde thuis tegen de koploper uit hun poule, KCR E1 uit Ridderkerk. Een gelijkopgaande wedstrijd, die alle kanten op kon. Helaas was KCR net iets sterker en wonnen zij met 5-7. Een knappe prestatie. Op hetzelfde tijdstip speelde ook de E2 thuis. Hun tegenstander was Vriendenschaar E6 uit Hardinxveld. Een gelijkopgaande wedstrijd in het eerste deel en een beter Scheldevogels in het tweede deel, de winst was binnen 13-7. Ook de F1 speelde op hetzelfde tijdstip als E1 en de E2. Zij hadden Ventura Sport F1 uit Strijen als tegenstander. Twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd waren. Een terechte uitslag van 3-3, aan het einde van de wedstrijd.

Programma 9 februari

Scheldevogels 1-Hebbes 1 16.00u

Scheldevogels 2-Luctor 3 13.20u

Scheldevogels 3-Luctor 4 14.35u

Scheldevogels 4-Juliana 4 12.05u

Scheldevogels B1-Oranje Wit B4 11.00u

Ventura Sport C1-Scheldevogels C1 11.45u

Juliana D1-Scheldevogels D1 16.50u

Springfield E3-Scheldevogels E2 14.00u

Triade E1-Scheldevogels E1 09.00u

PKC/Swk Groep F6-Scheldevogels F1 09.00u

Nieuwe (jeugd) leden welkom

Scheldevogels kan ontzettend goed nieuwe (jeugd) leden gebruiken. Vooral in de jongste leeftijdsklasse (tussen de 6 en 10 jaar) is er ruimte voor aanvulling van de diverse teams. Kijk voor meer informatie op www.scheldevogels.nl of bezoek een training of wedstrijden van Scheldevogels.[l]