Lafhartige diefstal

Op dinsdagmorgen 29 januari is op klaarlichte dag tussen 10.00 en 12.00 uur uit een berging van de Prins Hendrikstraat een mountainbike gestolen die eigendiom was van de Cees Musters. Met zijn opvallend rood/witte mountainbike, zijn rugtas en zwarte muts is Cees in de buurt een bekende verschijning. Opndie dinsdagmorgen ging Cees, die moeilijk loopt, zoals gewoonlijk met een winkelwagentje vanaf zijn woning naar het winkelcentrum aan de Antwerpsestraat. In het pad aan de zijgevel werd hij aangesproken door een jongeman, die hem aansprak met een vaag verzoek geld te wisselen, ook werd gevraagd hoeveel tijd hij nodig had voor zijn boodschappen. Bij thuiskomst bleek in de berging achter zijn woning de ruit te zijn vernield en was zijn mountainbike verdwenen. Merkwaardigerwijs zijn er ook drie volle zakken huisvuil meegenomen.

Cees heeft een mentale beperking, Hij is niet goed in staat zijn gedachten geordend weer te geven en daardoor komt zijn bedoeling soms onbegrijpelijk over. Hij is vriendelijk, goed van vertrouwen en knoopt graag een praatje aan. Hij heeft ondersteuning van thuiszorg en een mentor.

Ik ben als vrijwilliger mentor van de heer Musters. Ik vertegenwoordig op wettelijke basis zijn belangen op gebied van welzijn en gezondheid omdat hij hiertoe niet altijd in staat is. De fiets moet gestolen zijn door een of meerdere personen die bekend zijn met zijn persoonlijke situatie en hier misbruik van hebben gemaakt. Ik vind het in en in laf en laag bij de gronds om de zwakste mensen in de maatschappij op een dergelijke manier te benadelen. Ik vraag ieder die iets vermoed of heeft gezien contact op te nemen met de politie.

Theo de Graaff