De Maria Ommegang in 2018 FOTO LUCIENNEFOTOGRAFIE
De Maria Ommegang in 2018 FOTO LUCIENNEFOTOGRAFIE Foto: Lucienne de Brabander

Stichting Floriana haalt Poolse weeskinderen naar de Maria Ommegang

BERGEN OP ZOOM - Dit jaar gaat de Maria Ommegang voor de 75e keer door Bergen op Zoom. Bij deze tocht zijn er meestal ook afgevaardigden uit onze Poolse zusterstad Szczecinek aanwezig. Maar voor het bijzondere jubileum wil Stichting Floriana graag ook de weeskinderen van Siostra en kinderen van school 1 naar Bergen op Zoom halen voor de Ommegang. Maar om dat te realiseren, moet de stichting 5.500 euro ophalen.

"Wij van stichting Floriana werken al 28 jaar in de stad Szczecinek op sociaal en cultureel vlak. Ondanks de groter achterstand is het inmiddels een volwaardige en bezoekwaardige stad", vertelt Corry van Elzakker. "We zouden voor de 75e editie van de Ommegang graag de weeskinderen naar Bergen op Zoom halen. Zij zullen dan net als eerdere jaren meelopen in de Ommegang in folkloristische klederdracht. De kleding hiervoor is al gemaakt. Het enige wat ontbreekt is de financiƫn."

De stichting hoopt via donaties het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Doneren kan via NL 18 INGB 0664343384 tnv Corry Elzakkers Hultermans Bergen op Zoom.[l]