Scheldevogels speelt gelijk tegen de koploper

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 9 februari speelde het eerste team van Scheldevogels de thuiswedstrijd tegen Hebbes 1. Hebbes staat bovenaan in de competitie en hebben alles gewonnen. De uitwedstrijd werd destijds door Scheldevogels verloren. In een goed gevulde sporthal was het de doelstelling om Hebbes de eerste punten af te snoepen en zo de competitie nog enigszins spannend te maken.

Scheldevogels begon niet sterk aan de wedstrijd. Het leek erop dat men erg gespannen was. Hebbes begon iets beter en wist een voorsprong te pakken van 1-3. Gelukkig kon Scheldevogels zich herpakken en kwamen ze op slag van rust nog op gelijke hoogte, 5-5. Na de rust, werd het een aantrekkelijk, spannend duel, waarbij beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Scores vielen om en om, waarbij Scheldevogels soms mazzel had, dat schoten van Hebbes eruit draaide. Vlak voor tijd was de score van 14-14 bereikt. In de laatste minuten waren de betere kansen voor het Bergse team. Alleen het winnende doelpunt viel niet. De 14-14 werd de eindstand. Een gelijkspel, wat gezien de wedstrijd ook wel terecht was. Scheldevogels snoepte hiermee het eerste punt af tegen Hebbes, die waarschijnlijk kampioen zullen worden. Scheldevogels staat nu knap op de 2e plaats en zij zal er alles aan doen om deze vast te houden. Op naar volgende week, waar zij uit spelen in Mijnsherenland tegen Oranje-Zwart 1.

Overige uitslagen

Het 2e team speelde thuis tegen Luctor 3 uit Terneuzen. Na een minder begin, kwam Scheldevogels op stoom. Bij de 10-4 leek er geen vuiltje aan de lucht. Luctor wist zich te herpakken en Scheldevogels vergat tot score te komen. Toch bleven ze aan de goede kant van de score, waardoor zij wonnen met 16-15.

Het 3e team tegen Luctor 4, een maatje te klein voor de Bergse formatie. De doelstelling van 20 werd helaas niet gehaald, maar wel een degelijke overwinning, 17-7.

Thuiswedstrijd 4e team, Juliana 4 uit Oud-Gastel. Dit team is de koploper in de poule en Scheldevogels beleefde dan ook een zware middag. Eindstand was dan ook 8-20.

B1 speelde ook in sporthal Tuinwijk. De B4 van Oranje-Wit uit Dordrecht was de tegenstander. 2 ploegen die moeizaam tot score kwamen en eigenlijk niet veel voor elkaar onder deden. Lang leek het erop dat Oranje-Wit er met de overwinning vandoor zou gaan. Echter scoorde Scheldevogels, kort voor het eindsignaal de 5-5.

C1 mochten aantreden tegen Ventura Sport C1. Helaas konden zij de punten niet mee naar Bergen op Zoom nemen, 4-3

D1 tegen Juliana D1. Juliana is de koploper en Scheldevogels een prima middenmoter. Toch was het een ééntonige wedstrijd, waarbij Juliana duidelijk beter was. 12-3

E1 speelde tegen Triade E1. Thuis was er behoorlijk verloren van deze ploeg, maar nu was het een hele andere wedstrijd. Vechtlust werd, in positieve zin, beloond. Eindstand 1-6.

De F1 speelde tegen PKC F6, 2 ploegen die in de middenmoot staan, maar toch was Scheldevogels beter. Goede overwinning met 2-11.