De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld door de teams van BBV.

Afsluiting competitie van de Bergse Badminton Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Zondag 10 februari speelden alle teams van de Bergse Badminton Vereniging (BBV) hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De vijfde plaats in de competitie was al voor de laatste wedstrijd van BBV 3 bekend. Nummer vier was buiten bereik en op nummer zes was voldoende voorsprong.

De wedstrijd tegen deze nummer zes, Rillandia Smashers 3, deed er dus niet meer toe, maar het team wilde de competitie goed afsluiten. Dat begon goed met een ruime overwinning van de heren Nickey Deleij en René Reusen. De dames Angela van Eekelen en Femke Castenmiller konden het echter niet bolwerken tegen de Zeeuwse dames. De enkelspelen lieten hetzelfde beeld zien. Nickey en René wonnen vrij gemakkelijk, terwijl Angela en Femke helaas verloren. Femke zat dicht bij een overwinning. De eerste set verloor ze met 20-22, na een voorsprong van 20-19. De tweede set viel het kwartje de goede kant op: 21-19 voor Femke. In de derde set wist Femke geen raad meer met de diepe slagen van de tegenstandster. Een 3-3 tussenstand dus. Zou BBV 3 net als in de uitwedstrijd beide gemengd dubbels kunnen winnen? Angela en Nickey deden wat van hun verwacht werd en zorgden voor een gemakkelijke overwinning. Angela zal volgend jaar geen competitie meer spelen en op deze manier eindigde ze de competitie met een mooie winst. Met Femke en René ging het minder. De eerste set verloren ze onnodig met 21-17. In de tweede set leken ze het lek boven te hebben en ze liepen gemakkelijk uit naar een 13-5 voorsprong. Vanaf dat moment sloeg René geen shuttle meer goed, zodat een 21-16 nederlaag op het scorebord kwam. 4-4 dus, wat wel weer in lijn is met de middenmoot positie waar het team dit jaar op is uitgekomen.

BBV 1 haalde vijf punten winst in haar laatste wedstrijd. Hiermee eindigt ze op de vierde plaats, een mooie positie.

BBV 2 haalde helaas geen punten en eindigt op de vijfde plaats in de poule.